Akademický reprezentační celek už zná své soupeře pro nadcházející světový šampionát. A to jak ten mužský, tak i ženský. O mety nejvyšší se oba národní týmu porvou ve švédském, ryze florbalovém městě Umeå.
10. 3. 2010 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Akademické výběry znají své soupeře pro MS

 



Mužská reprezentace bude na šampionátu obhajovat stříbrné medaile z posledního šampionátu. Tam je k medailím dovedlo trenérské duo Procházka – Krejčí. Nyní budou studenti pod dohledem dlouholetého kouče české reprezentace Zdeňka Skružného a trenéra střešovického Tatranu Jana Zahalky.

Český celek spadnul do základní skupiny „smrti“. V ní se nedá hledat lehký soupeř. Čeští akademici se v ní utkají s Dánskem, Švýcarskem a Finskem. Ve druhé skupině figuruje Švédsko, Japonsko, Rakousko a Norsko.

Premiérově se na turnaji představí i národní tým žen. Ten povede osvědčené trenérské duo Šteglová – Šatalíková společně Ladislavem Pokorným z Univerzity Karlovy. Ženy budou na turnaji hrát v jedné skupině, kde se sejde celkem šest celků. Český výběr narazí na týmy Finska, Polska, Ruska, Švédska a Švýcarska.

Čtvrtý akademický šampionát mužů i žen se uskuteční od třináctého do šestnáctého května ve Švédsku. V letošním roce se počítá s velmi silnou účastí hráčů elitních soutěží, univerzitní MS totiž tentokrát nekoliduje s termínem světového šampionátu.

Veškeré informace o turnaji naleznete také na oficiálním webu Akademického Mistrovství světa zde.

Foto: www.wufc2010.com


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*