Anet Jarolímová prožije obnovený debut v dresu Chodova
12. 8. 2014 Ženský florbal (1) KOMENTÁŘŮ

Czech Open, to budou především české premiéry a zahraniční klasika

 



Letošní elitní kategorie žen na Czech Open bude jiná, než na jakou byli florbaloví nadšenci zvyklí. Z českého pohledu se dá říci, že to bude změna k lepšímu, v nejvyšší kategorii totiž startuje kompletní osmička týmů, včetně proměněných celků Herbadentu a Chodova, ze zahraničí pak nepřijedou hráčky Zugu, nicméně o tradiční švédskou bitvu mezi Pixbem a Dalenem Praha ochuzena nebude.

V minulých letech se základní skupiny odehrávaly v halách Jižní Sportovní a Tatranu, přičemž přesun z jedné haly na druhou zabral hromadnou dopravou hodinu. To nyní odpadá, Tatran totiž nahradila nová hala „Jedenáctka“, kterou dělí od haly SJM pouhé dvě zastávky autobusem. Kromě finále se v těchto dvou halách odehrají všechny zápasy, nově se tak ani nebude cestovat do Vinohrad za semifinálovými boji.

Oproti minulým ročníkům nepřijede do Prahy celek Zugu, v seznamu chybí také zástupkyně Finska, loňské finalistky z SB – Pro se letos rovněž turnaje nezúčastní.

Větší prostor tak dostaly české týmy, v premiéře se v elitě představí Židenice a důležité zkušenosti budou nabírat mladičké hráčky střešovického Tatranu.

Bude zajímavé sledovat, jak si povedou dva pražské celky, které v létě prošly významnou proměnou, a sice Herbadent s Chodovem. Dlouholeté vládkyně tuzemské scény prošly generační výměnou a svou soupisku proměnily z větší poloviny, Chodov zase mohutně posiloval a získal několik zvučných jmen, v čele s Anet Jarolímovou.

Vítkovice zase představí finskou posilu a juniorskou mistryni světa Mirvu Laitinen, u zelenobílých Bohemians bude zajímavé sledovat, kterak se poperou s faktem, že na soupisce mají pouze čtyři obránkyně. A nesmíme zapomenout na tradičního „fantoma letních turnajů“, ELITE, které doplní Liberec.

Nebudou chybět dva reprezentační výběry, Jiří Uher prožije se svým štábem premiéru u reprezentace juniorek, trenér slovenských žen Jaroslav Marks měl sice na stole několik omluvenek, ale nakonec také on přiveze do Prahy papírově silný výběr hráček z tamní extraligy.

A český trenér potřetí, Radomír Maleček bude řídit čarodějnice z Bernu – Burgdorfu. Jediný švýcarský tým v ženské elitě už nespoléhá na služby Zuzany Švrčkové, v jeho brance se ale premiérově představí Kristýna Horňáková a našinec jistě nezapomíná ani na Elu Piotrowskou.

Švédsko vyšle celkem pět zástupců. Tradičně přijedou oba týmy Dalenu, ze stejné lokality pak kvalitní mládežnická líheň RIG, proměněné Pixbo, už bez Emelie Wibron, ovšem s dlouholetou kapitánkou právě Dalenu, Linn Lundström a premiéru na turnaji absolvuje třetiligový Skoghalls.

Skupiny ženské elity na Czech Open 2014:
EFA
Pixbo Wallenstam IBK (SWE)
Bern Burgdorf Wizards (SUI)
1. SC Vítkovice Oxdog (CZE)
EUROCOMPANIES Sokol Židenice (CZE)

EFB
IBK Dalen (SWE)
Reprezentace žen Slovenska
Herbadent SJM Praha 11 (CZE)
FBC Liberec (CZE)

EFC
Skoghalls IBK (SWE)
IBF Dalen (SWE)
TJ JM Chodov (CZE)
Tatran Omlux Střešovice (CZE)

EFD
FbŠ „pipni.cz“ Bohemians (CZE)
RIG Umea IBF (SWE)
Reprezentace juniorek České republiky
ELITE Praha (CZE)


Autor: esport-test



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*