Juniorská reprezentace prožije premiéru pod vedením Jiřího Uhra
13. 8. 2014 Ženský florbal (0) KOMENTÁŘŮ

Reprezentace juniorek začíná na Czech Open novou éru. Budeme se sehrávat, říká kouč Uher

 



Czech Open 2014 bude první herní akcí nově se tvořící reprezentace juniorek, která za dva roky absolvuje historický světový šampionát v Kanadě. Půjde také o premiéru realizačního týmu pod vedením Jiřího Uhra, který si za asistenty vybral Lukáše Nesměráka a Karin Vavrečkovou. Ve dvacítce jmen získaly hned šest místenek hráčky ostravského FBC.

Realizační tým měl z čeho vybírat, na Kempu talentované mládeže viděl zhruba šedesátku hráček. Konečný výběr pak ovlivnily především dva faktory. „Primárně samozřejmě dohoda s kluby, které mají Czech Open jako první ostřejší herní test v průběhu letní přípravy a také účastí týmu reprezentace juniorek na turnaji Women Ostrava Cup, který se uskuteční na konci srpna,“ uvedl na webu České florbalové unie hlavní trenér Jiří Uher.

Na dvou srpnových akcích by se podle plánů realizačního týmu měly protočit tři desítky hráček, které chce štáb sledovat v první fázi přípravy.

Premiéra čeká také celý realizační tým, Jiří Uher bude mít k ruce Lukáše Nesměráka a Karin Vavrečkovou. „Lukáš je zkušený trenér, ale také hráč, má bohaté zkušenosti, které může předávat dál. Navíc je klidným typem trenéra, který přemýšlí, má vlastní názor a nebojí se ho prosazovat,“ komentuje hlavní trenér s tím, že Nesměrák má rovněž nadhled a nezaujatý názor na ženský florbal.

Jako hlavní trenér Liberce také Nesměrák splňuje podmínku, kterou už několikrát prezentoval třeba Miroslav Janovský, a sice aby tým juniorek vedli trenéři elitních mužských týmů. „Určitě se domnívám, že to plusy má, ženský florbal se také v zahraničí snaží v mnoha směrech využít prvky mužského florbalu. Ale není to nic co by samo o sobě rozhodovalo o úspěšnosti trenérského týmu, je to o tvrdé práci a přípravě,“ říká Jiří Uher.

Pozici druhého asistenta obsadila Karin Vavrečková, která bude rovněž působit jako spojka pro Moravu. „Je stále ještě aktivní členkou reprezentace žen, přičemž už má trenérské zkušenosti,“ hodnotí reprezentační lodivod. „Je holkám věkově blízko, třikrát hrála na juniorském šampionátu a je to respektovaná osobnost,“ vyjmenovává Uher klady s tím, že hráčkám má co předat po všech stránkách a ke své pozici má skvělý a aktivní přístup.

Jméno Karin Vavrečkové vyvolalo určitý vzruch ale Jiří Uher si za jménem havířovské odchovankyně stojí. „Vzruch? Nic se ke mně nedoneslo a ani se nikde nic nepsalo. Je skvělé, že se daří dostat reprezentantky do systému výchovy dalších generací hráček,“ pochvaluje si hlavní trenér. „Jsem rád, že Karin moji nabídku přijala a těším se na práci jak s ní, tak se Zajícem, protože věřím, že se dokážeme skvěle doplnit,“ zakončil nový hlavní trenér reprezentace juniorek.

Nominace reprezentace juniorek na Czech Open 2014:
Brankářky: Drbalová (Tatran) a Kuchyňková (ELITE).
Hráčky v poli: Bobovičová, Káčová, Kapcová, I. Paloncyová, Škopková a Vrlíková (všechny FBC Ostrava), Antalová a Wolfová (obě Opava), Havlíková a V. Loudová (obě Liberec), Köhlerová a Reindlová (obě Tatran), Buchalová (Nové Město), Jiráková (Kladno), Jurečková (Vsetín), Košťálová (Plzeň), Pekárková (Česká Lípa) a Plášková (Chodov).


Autor: esport-test



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*