Florbalistky Vítkovic podlehly 1:2 Pixbu
14. 8. 2014 Ženský florbal (7) KOMENTÁŘŮ

Vítkovice podlehly Pixbu. Rozhodla kvalita v zakončení, říká kouč

 



Šlágrem prvního dne ženské elity byl jednoznačně odpolední souboj českých mistryň z Vítkovic a švédským Pixbem. Ostravanky ukázaly, že se soupeře zvučného jména nebojí, ovšem také nemohoucnost v koncovce. Přesto si kouč Jiří Velecký utkání spíše pochvaloval, stejně tak, jako los turnaje.

Vítkovice nastoupily posíleny vítězstvím nad Židenicemi, Švédky zase rozstřílely 7:1 Burgdorf. „Pro nás se jednalo o dobré a těžké utkání, ve kterém jsme ale udělali chyby, které jsme doufali, že už neuvidíme, nicméně tedy na tom budeme muset ještě pracovat,“ řekl kouč Jiří Velecký.

O tom, co rozhodlo utkání měl jasno. „Vybrané hráčky svedly vyrovnanou partii, kvalita zakončení u Pixba byla přeci jen vyšší, a to rozhodlo,“ přímo odpověděl, když hledal důvod porážky 1:2

Někoho by mohlo překvapit, že plejáda hráček, v čele s kapitánkou Pastuškovou sledovala utkání v civilu. „Máme v tom systém, pro základní skupinu a středeční přípravu s ELITE jsme si určili, které tři pětky dané utkání odehrají, v pozdější fázi turnaje sestavu přizpůsobíme tomu, jak se hráčky prezentovaly a soupeři,“ vysvětluje Jiří Velecký.

V rámci přípravy na Pohár mistryň je Pixbo patrně nejsilnějším soupeřem, se kterým se Vítkovice utkají. „Takhle přímo to nebereme, nedá se říci, že utkání s Pixbem, v rámci našeho točení pětek odehrála nejsilnější sestava, nicméně, chtěli jsme se popasovat s určitými prvky švédského florbalu a povedlo se to jak komu,“ uvedl vítkovický hlavní kouč.

Kromě soupeře ze Švédska nastoupí Vítkovice proti Burgdorfu, stejné národnostní složení má také základní skupina Poháru mistryň. „Je to zajímavé zejména z pohledu Burgdorfu, což by měl být podobný soupeř jako Zug a utkání s ním pro nás bude přínosné, co se týče Pixba a Djurgargens, tak tam si myslím, že se stále jedná o trochu jiný level,“ podíval se na Czech Open také touto optikou Jiří Velecký.


Autor: esport-test



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*