/SERIÁL/ Má přehled, umí s míčkem a když je potřeba, dokáže být hodně nebezpečný směrem dopředu. Navíc nehraje jen o titul v mužské kategorii. Filip Ullmann má zaděláno hned na dva mistrovské zářezy v jedné sezoně. To jak v mužské kategorii, tak i v té juniorské.
1. 4. 2010 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Mladé pušky ve finále: Filip Ullmann

 



Loni proseděl finále na lavičce, v letošní sezoně se stal nedílnou součástí obranného valu Tatranu. Ať už nastoupí v obraně s kýmkoli, dokáže zahrát na výbornou.

Na konci základní části se ale jeho sezona otřásla v základech. Zranil se a nebylo jasné kdy a v jakém stavu se na hrací plochu vrátí. Jenže jeho návrat nebyl poznamenán absolutně žádným herním či tréninkovým mankem. Teď má před sebou finále extraligy.

„Na finále se těším a ne málo. Přijde hodně diváků a bude se hrát podle mě kvalitní florbal. Očekávám vyrovnaný boj, ve kterém budou rozhodovat maličkosti,“ začal Filip Ullmann.

Ten svou měrou přispěl ke zlepšení defenzívy Tatranu a sám to i dost intenzivně vnímá. „Vítkovice mají dobrý presink, ale myslím si, že máme lepší obránce než minulý rok. Dokážeme hrát lépe pod tlakem. Navíc jsme na jejich hru zaměřili i pár tréninků, a to i během sezony. I přesto ale budeme chtít diktovat tempo a hrát svoji hru,“ přiznal obránce přezdívaný “Fíla“.

Sám už loni nakoukl pod pokličku finále a začal plnými doušky hltat střešovicko-vítkovickou rivalitu. „Více to celé vnímám od minulé sezony. Mám ve Vítkovicích spoustu kamarádů, ale to jde teď úplně stranou. Toužím po vítězství. Jsme poučeni z minulého roku a letos jsme dřeli, abychom vrátili titul domů,“ dodal Ullman a pokračoval.

„Play-off bylo pro nás zatím spíše takovým rozjezdem. Vítkovice jsou o jeden až dva levely lepší než naši soupeři, se kterými jsme se zatím utkali. Musíme na to být připravení.“

Foto: Martin Neužil


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*