První utkání finálové série letošního play-off byla naprosto rozdílná a přesto tak podobná. Jako vejce vejci se podobaly oba zápasy, jen s rozdílem, že každé z nich bylo z jiné líhně. Poté, co zaúřadovaly Vítkovice, s vydařenou odpovědí přišel Tatran.
6. 4. 2010 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Dva debakly. Co bude dál?

 



První zápas vyvolal hodně rozličné vlny emocí. Někdo přikyvoval výtečné hře Vítkovic, jiní zase nerozuměli výpadku Tatranu. „Nesouhlasím s názorem, že jsme přejeli Tatran ve všem. Prostě a jednoduše jsme proměňovali šance a oni ne. Tím pádem jsme se dostávali do větší pohody a Tatran do nervozity a křeče,“ přemýšlel vítkovický trenér Radomír Mrázek.

Hodně rozčarovaný byl z vývoje zápasu i kouč na opačné straně barikády Jan Zahalka. „První zápas jsme jednoznačně podcenili a především ve druhé třetině nám ujel vlak. Pak už jsme se proti výborným Vítkovicím do zápasu nedostali. I když se kluci snažili, nebyli jsme schopni proměnit sebevětší šanci. Špatně jsme přistupovali k hráčům, nebyli schopni blokovat jejich střelecké pokusy a měli velký problém s rozehrávkou. Nejvíc mi tam chyběla bojovnost a srdce. Když hraješ o titul, musí to vypadat úplně jinak.“

Ve druhém zápase ale Tatran ukázal, že také umí ovládnout finálový zápas ve svůj prospěch. Vítkovicím nasázel celých deset branek. „Tohle je finále. Je to play-off. Nehraje se na výši skóre, ale na vítězství v zápase. Proto se může stát to, co se dělo o víkendu,“ hlásil Mrázek a dodal.

„Ty zápasy byly výjimečné. Jednomu týmu jednoduše vyšlo na co sáhl a na druhý den tomu bylo naopak. Navíc je vidět, že oba týmy jsou v extralize opravdu nejlepší jak v defenzivě, tak ofenzivě. Akorát, že v každý den se ta mince obrátila na každou stranu hodně extrémně.“

Nyní se série přestěhuje do Ostravy, kde budou na programu další dvě utkání. „Hodnotit je dopředu moc nechci. Měl jsem svoji představu i na první dva zápasy a sám jsem byl překvapen z jejich vývoje. Pevně věřím že udržíme koncentraci, nasazení a hlavně vůli a touhu zvítězit,“ dodal Zahalka. Podle jeho slov bude nejdůležitější pořádně zregenerovat síly, rozebrat si oba duely a v dalších zápasech se vyvarovat zbytečných vyloučení.

A co budou pilovat a na co se soustředit ve druhém táboře? „Tuto odpověď uslyší pouze mí hráči. Jen řeknu, že mám spoustu poznámek, které během tréninků probereme a zrealizujeme. Také upřímně říkám, že se na další zápasy s tímto soupeřem velmi těším, protože se v nich jedná opravdu o florbal se vším všudy. Nikoho touto větou nechci urazit. Kdo o florbale přemýšlí, tak mi rozumí,“ uzavřel Mrázek.

Foto: Martin Neužil


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*