Ženy Ostravy se v loňském roce zachránily až v baráži
21. 8. 2014 Extraliga žen (1) KOMENTÁŘŮ

Trošková zatím do Ostravy nepřijde, tým žehrá na spodní věkovou hranici

 



Florbalistky FBC Ostrava, které se loni vrátily do extraligového kolotoče a svou elitní příslušnost udržely v baráži mnoho nových tváří ve své kabině nepřivítají. Prozatím neúspěchem skončila jednání o příchodu slovenské reprezentantky Jany Troškové z Pruského, tým tak posílí juniorky. Kouči Jakubu Robenkovi se ale nelíbí věkové omezení, které upravuje start juniorek v extralize.

Slovenská reprezentantka už s týmem absolvovala Ostrava Cup a soustředění v Makove. „Zatím to ale neklaplo, její příchod budeme řešit v průběhu sezony,“ říká kouč Ostravy Jakub Robenek. Jedinou posilou mimo juniorek tak bude exopavská Markéta Režnarová.

V kolonce odchodů najdeme u žen Ostravy tři jména. Kateřina Nováčková odchází hostovat do Olomouce, Iveta Theuerová se Zdeňkou Slukovou pak ukončily kariéry. Pro dvě jména sáhl Robenek do mládežnické líhně, s A – týmem se tak připravují Veronika Káčová a Zuzana Šuranyiová.

Kouč by rád využil více juniorek, nicméně mu v tom brání pravidlo o spodní věkové hranici. „Je to nesmysl, u žen je to jen na škodu a hranice v žádném případě nemůže být nastavena stejně jako u mužů,“ čertí se čerstvý vítěz Czech Open v otevřené mužské kategorii s MVILem Ostrava.

Místo dvou lajn juniorských reprezentantek tak může použít jen Veroniku Káčovou. „Když to sečtu s Opavou a přidám Jurečkovou ze Vsetína a Zuzaníkovou z Kopřivnice, tak mám deset holek a extraligu může hrát jen jedna, to přece brzdí jejich rozvoj,“ říká Robenek.

A argumentuje. „Vždyť ani extraliga nedokáže hráčky pořádně připravit na mezinárodní florbal, na tož, když budou hrát za juniorky a dorostenky,“ říká kouč FBC Ostrava.

A závěrem přidává k tématu ještě jeden poznatek. „Slovenská dvojčata Kristýna a Paulína Hudákovy, obě jsou ročník 1998, Paulína navíc vyhrála kanadské bodování v elitě Czech Open a je byla členkou All Stars na MS juniorek, ale u nás by nemohly nastupovat v extralize,“ zakončil Jakub Robenek.


Autor: esport-test



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*