Tatran dostal druhou finálovou ránu. I když se všeobecně předpokládalo, že průběh třetího zápasu finále s Vítkovicemi bude mít vyrovnaný průběh, výsledek byl opět šokující. Střešovice až posledních chvílích dali zásluhou kapitána Fridricha čestný gól a snížili na přesto potupných 1:7.
10. 4. 2010 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Chyběl nám morál na zvrat, říká kouč Tatranu

 



„Nezačali jsme špatně, prvních patnáct minut jsme hráli velmi dobře, byli možná i lepší. Za stavu 0:2 ale přestalo vše fungovat. Pokud nedáme góly, nemůžeme být v zápase. Nedali jsme v úvodu některé šance a oni nás naopak potrestali. Bylo to také o tom, kdo se prosadí jako první,“ přiznává trenér Tatranu Jan Zahalka.

Ztíženou pozici měl lodivod Střešovických i kvůli zdravotnímu stavu svých svěřenců. Tatran nepřijel do Ostravy v nejlepším rozpoložení. Obránce Klimeš hrál se sebezapřením, mladík Ullmann měl ještě ve čtvrtek horečky. Poslední ránou pak byla nečekaná a náhlá indispozice Dušana Přívary. Člen druhé formace, která měla lví podíl na výsledku 10:1 ve druhém utkání, se v průběhu noci probudil s velkými žaludečními problémy a v čase zápasu dokonce musel zůstat na hotelu.

„Jestliže prohrajeme 1:7, nemůžeme se vymlouvat na nic, než na sebe. A to přesto, že naši hráči cítili při některých rozhodnutích křivdu. Vítkovicím jsme umožnili dát první gól a opak udělali několik dalších chyb, vedoucích ke zvýšení skore. Oni naopak ve druhé a třetí třetině chyby skoro nedělali. Zlomila nás druhá branka, pak jsme neměli morál,“ nevymlouvá se Zahalka.

V neděli už ale nebude čas na další zaváhání. „Potřebujeme si to opět znovu rozebrat. A také věřím, že se nám povede nastartovat Dušana Přívaru. Naší výhodou může být, že po tomhle debaklu se už Vítkovice vidí s pohárem nad hlavou,“ přemýšlí lodivod Střešovic.

Tatran má na regeneraci sil i myšlenek celý nedělní den. Čtvrtý zápas začne na porubské hale Sareza v 15 hodin. A očekává se opět bouřlivější prostředí. Vítkovice totiž mohou opět slavit v domácím prostředí. Zahalkovi svěřenci budou bojovat o návrat série do Prahy.

Foto: Štěpán Černý


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*