/ANALÝZA/ Další finále, další pokračování a další kanonáda z hokejek hráčů jednoho týmu. Tentokrát převzaly otěže do svých rukou znovu Vítkovice, které si vítězstvím 7:1 řekly o mečbol v sérii.
11. 4. 2010 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Vyrovnaný duel znamenal další exhibiční výsledek

 



Sobotní dopoledne rozhodl souboj obran. Zatímco ta domácí byla komplexní, podporovala útok a rozehrávku a dozadu téměř nechybovala, defenzíva hostů si vybrala své slabší momenty, které však domácí útočníci s přehledem trestali a postupně navyšovali svůj náskok. Zřejmý byl i fakt, že Tatran nebyl schopný proměnit ani nejvyloženější příležitosti. Fanoušci i experti čekali více zejména od první střešovické formace, ta však příliš nehrozila.

I přes nezvyklý dopolední čas si našlo cestu na zimní stadion hokejistů ostravské Sarezy téměř třináct stovek florbaluchtivých diváků. Sledovali však utkání velmi chabé na přesné střely. Domácí vystřelili sedmnáctkrát, hosté se vzchopili pouze na čtrnáct pokusů. O více než polovinu branek svého týmu se zasloužili Tomašík s Vladařem. Jediný přesný zásah hostí si připsal na svou pažbu Fridrich.

Nenápadný drobný útočník, který paradoxně měl i přes svůj poměrně mladý věk vrchol již před několika lety. Držitel stříbrné medaile z MS 2004, několikanásobný reprezentant Martin Vladař dvěma brankami definitivně zlomil svěřence Jana Zahalky a přiblížil tak svůj tým zisku trofeje. Vladař již nepatří k obvyklým lídrům Vítkovic, přesto je důležitým článkem a svou roli potvrdil i v tomto utkání, kdy vždy z první překonal Kafku. Jeho branky lze označit za zlomové. Tatran se z jeho zásahů již nevzpamatoval a domácí s přehledem dokráčeli k vedení v sérii.

Smolařem utkání se dá označit celý tým Tatranu. Ten nehrál úplně nejhůř, ale na Vítkovice to prostě a jednoduše nestačilo. Místy měl i více ze hry, minimálně však celou hru vyrovnával, i přesto sedmkrát inkasoval a odešel z palubovky ostravské haly s hlavou dole.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*