Sparta přivítala hned tři nové posily. Zleva Davida Ježka, Marka Košča a Anžeho Burnika.
28. 8. 2014 Superliga (5) KOMENTÁŘŮ

Příchody ze Slovinska to nekončí. Sparta přivábila také Ježka z Tatranu a juniorského reprezentanta ze Slovenska

 



Sparta i nadále posiluje! Již před časem jsme vás informovali, že do pražského klubu přichází další Slovinec Anže Burnik, který tak s Lukou Časarem vytvoří ve Spartě úderný tandem. Kromě něj však Pražané představili další dvě posily. Z Tatranu přichází mladý obránce David Ježek a ze slovenské Žiliny se do Prahy stěhuje Marek Koščo. 

Sparta sází na Slovince! V poslední sezoně se tato sázka náramně vyplatila. Luka Časar posbíral během základní části hned 23 bodů, lepší už byl jen Michal Strachota. Časar dopomohl Spartě do play off a v něm se stal jejím nejproduktivnějším hráčem.

Ze slovinského týmu Insport Škofja Loka do Sparty přichází další Slovinec Anže Burnik. „Doufám, že nezklamu sparťanské fanoušky. Udělám všechno proto, aby Sparta dosáhla co nejlepšího umístění!“ říká sebevědomě před startem extraligové sezony.

Burnik očekává ve Spartě vzestup své kariéry. „Tím, že se posunu do mnohem lepšího týmu a mezi mnohem lepší hráče očekávám, že se budu zlepšovat a pomůžu Spartě k týmovému úspěchu,“ dodal pro klubové stránky.

Obranné řady Sparty posílí bývalý juniorský reprezentant David Ježek, který v loňské sezoně častokrát figuroval v základní sestavě střešovického Tatranu. Ježek už ve Spartě působil, v sezoně 2010/11 v ní hostoval z Liberce.

„O Davida jsme usilovali již před loňskou sezónou a jsme rádi, že jsme ho pro tu letošní získali. Jednat s ním jsme začali ihned po vypadnutí obou mužstev v play off a ceníme si toho, že se rozhodl hrát opět za Spartu,“ řekl k přestupu generální manažer Sparty Václav Culka ml.

Zatím poslední sparťanskou akvizicí je slovenský mladý obránce Marek Koščo, který přichází do Prahy studovat. S juniorskou reprezentací Slovenska oslavil na letošním Czech Open stříbrnou medaili. Sparťanští skauti ho tak měli na očích.

Košča čeká v letošní sezoně velká porce zápasů. „Jeho příchodem jsme posílili nejen A tým, ale také juniorský tým,“ okomentoval jeho příchod trenér Sparty Jaroslav Berka. Mladý obránce by se tak během svého angažmá ve Spartě mohl dobře připravit pro nadcházející juniorský šampionát ve Švédsku.

Co se týče dalších změn v kádru, Spartu již před časem opustili útočníci Michal Strachota (Chodov) a Ondřej Kašpárek, který se z osobních a pracovních důvodů vrátil do Litvínova. Opačný směrem zamířil Marek Mandelbaum. Kromě Davida Ježka přichází do Sparty z Tatranu také mladý útočník Kryštof Hartman.


Autor: esport-test



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*