Společně dobyli juniorský bronz, teď povede Miroslav Janovský Anetu Tvrzníkovou v reprezentaci žen
25. 8. 2014 Reprezentace žen (0) KOMENTÁŘŮ

Reprezentace žen v září vyzkouší Rybičkovou a Tvrzníkovou

 



Nabitý začátek školního roku prožije reprezentace žen. První víkend prožije na ostravském Bospor Cupu, o týden později proběhne tradiční soustředění v Bystřici nad Pernštejnem. Ve slezské metropoli prožije svou premiéru Veronika Rybičková, hráčka, která před pár dny přestoupila do ELITE a v extralize sbírala předloni zkušenosti v dresu Českých Budějovic. Nechybí ani Aneta Tvrzníková z Královských Vinohrad.

Nového turnaje se zúčastní šest týmů, kromě reprezentace také Vítkovice, Chodov a Liberec, ze Slovenska pak přijedou mistryně z Tvrdošína a florbalistky Pruského. „S trenéry jsme domluveni na modelu „plovoucí“ reprezentace, kdy jejich hráčky odehrají část zápasů za své kluby a druhou část za reprezentaci,“ vysvětluje na webu ČFbU hlavní trenér Miroslav Janovský.

Nováčkem v reprezentačních barvách bude Veronika Rybičková. „Veronika nás zaujala svými výkony na turnaji Czech Open. Rozhodli jsme se ji proto vyzkoušet a uvidíme, jak bude schopna zapadnout do našeho herního systému,“ říká na adresu obránkyně ELITE Dušan Dudešek.

Soustředění v Bystřici bude spojeno s kempem reprezentace juniorek, stejně tak, jako se ve stejném termínu sejdou také výběry mužů a juniorů. „Mladí hráči tak mohou vidět své „vzory“ při trénincích a na druhou stranu i jejich starší protějšky mohou cítit určitý tlak zespodu,“ vidí pozitiva pro oba týmy Miroslav Janovský.

Reprezentace se přes léto soustředila především na obranu a právě defenzivní činnosti budou pod drobnohledem realizačního týmu na následujícím turnaji série EuroFloorball Tour, který se uskuteční na přelomu října a listopadu v Praze.

Nominace reprezentace žen na turnaj v Ostravě a Bohumíně:
Brankářky: Kubíčková a Ranochová (obě Vítkovice) a Christianová (Bohemians).
Obránkyně: Bachmaierová, Theimerová a Tožičková (všechny Chodov), Halfarová a Ratajová (obě Vítkovice), Čapková (Herbadent), Koníčková (Liberec) a Rybičková (ELITE).
Útočnice: Enenkelová, Paloncyová a H. Sládečková (všechny Vítkovice), Řepková, Urbánková a Vojáčková (všechny Chodov), Z. Hubáčková a Krupnová (obě Herbadent), Kiecková (Ostrava) a Tvrzníková (Vinohrady).

Nominace reprezentace žen na soustředění v Bystřici n.H.:
Brankářky: Kubíčková a Ranochová (obě Vítkovice) a Christianová (Bohemians).
Obránkyně: Bachmaierová, Theimerová a Tožičková (všechny Chodov), Halfarová a Ratajová (obě Vítkovice), Koníčková a Leierová (obě Liberec) a Čapková (Herbadent).
Útočnice: Bočanová, Křížová, Poláková a Žůrková (všechny Bohemians), Enenkelová, Paloncyová a H. Sládečková (všechny Vítkovice), Řepková, Urbánková a Vojáčková (všechny Chodov), Hubáčková a Krupnová (obě Herbadent) a Lacková (Chur).


Autor: esport-test



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*