David Rytych Davidi Rytych má nové angažmá. Foto: Štěpán Tomš - Florbal Mladá Boleslav
2. 9. 2014 Reprezentace - Muži (2) KOMENTÁŘŮ

Rytych v přáteláku nad repre vyhrál. Motivace tam byla, přiznal

 



Je to jen pár dnů, kdy trenér Radim Cepek neposlal pozvánku na jedno z posledních soustředění národního týmu před mistrovstvím světa Davidovi Rytychovi. Gólman Mladé Boleslavi měl ale v sobotu možnost, ukázat se v přímém souboji s výběrem reprezentace. A uspěl.

Billy Boys porazili v přípravném utkání širší výběr reprezentace, za kterou hrála celá první formace Boleslavi 5:1 a brankář David Rytych pustil za 40 minut za svá záda jen jedinou střelu, paradoxně od spoluhráče Tadeáše Chrousta. Formu před novou sezonou si ale pochvaluje. „Zatím je to dobré, jen škoda, že jsem dostal ten jeden gól. Udělali jsme v té situaci chybu,“ vysvětloval na webu florbalové Mladé Boleslavi.

Přiznal ale, že jistá motivace, ukázat se trenérům národního týmu v utkání byla. Radim Cepek vyčítal gólmanovi, který byl v dubnu u historického vítězství nad Švédskem špatnou formu i přístup. „Já to teď bral jako každý jiný přípravný zápas, ale nějaká extra motivace ve mně možná byla,“ říká David Rytych.

Ale nějaké zlepšení své situace v boji o místo v národním týmu zatím necítí. „Nedokážu posoudit, jestli tenhle přátelák mohou brát jako nějaké měřítko. Myslím, že zkoušejí hlavně herní systémy, než že by koukali na gólmany,“ myslí si Rytych.

I tak ale poslal vzkaz, že ho místo v reprezentaci pořád zajímá.

Výběr reprezentace ČR – Billy Boy Mladá Boleslav 1:5 (0:2, 1:0, 0:3)
Branky: Tadeáš Chroust – Novák, Novotný, Salát, Tomáš Chroust, Ludvík.
Sestava reprezentace: Kafka – Jelínek Gwuźdź, Pražan, Sýkora – Ondrušek, Mikeš, Strachota – Ta. Chroust, Veltšmíd, Šimek – Natov, Bagin, Curney,

Výběr reprezentace ČR – Tatran 2:4 (1:1, 1:1, 0:2)
Branky: Řehoř, Gwuźdź – Nushart, Zavadil, Fořt, Richter
Sestava reprezentace ČR: Barák – Veltšmíd, Gwuźdź, Pražan, Heřmaský – Ondrušek, Mikeš, Strachota – Ta. Chroust, Řehoř, Šimek – Natov, Bagin, Curney.


Autor: esport-test



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*