Vítězný tým brněnských Bulldogs.
9. 9. 2014 Superliga (6) KOMENTÁŘŮ

Brnu příprava vyšla. Chceme semifinále, říká Jakůbek

 



Turnajem prošli suverénně bez porážky. Největší starosti měli brněnští Bulldogs paradoxně s prvoligovou Českou Lípou ve finálovém duelu. Jinak ale Brno své soupeře kosilo. Sokol Cup ovládlo zaslouženě a před blížící se sezonou je to pro tým z moravské metropole vzpruha.

Brno sice bylo před turnajem papírovým favoritem, do startu sezony však přeci jenom zbývá ještě nějaký ten čas. Buldoci si ale se svými extraligovými soupeři hravě poradili, Ostravu porazili 8:2, Vinohrady 6:1 a domácím Pardubicím uštědřili porážku 5:1.

Nejvíce tak Brňanům překvapivě vzdorovala Česká Lípa. I na tu však Aleš Jakůbek a spol. vyzráli. „Naším cílem bylo turnaj vyhrát, což se nám povedlo. Se vší úctou k soupeřům, jednalo se o týmy, které bychom měli v sezoně porážet a turnaj to potvrdil,“ řekl zkušený obránce Jakůbek.

Zároveň však krotí optimismus. „Výsledky bych nepřeceňoval, v každém týmu se ještě zkoušely různé taktické prvky a souhra formací, přesto jsou výsledky a předvedená hra pro nás povzbudivé směrem ke startu soutěže. Stále je však dost věcí, které musíme zlepšit,“ přidal hráč, který se loni vrátil ze zahraničního angažmá.

Buldokům bude také svědčit fakt, že jejich mužstvo zůstalo přes léto takřka pohromadě. „Jádro týmu, které odehrálo minulou sezonu, se téměř nezměnilo. Tým byl jen vhodně doplněn a zvýšila se tak konkurence na všech postech, což může být jen ku prospěchu věci. Nikdo nebude mít jisté místo v sestavě,“ zdůraznil Jakůbek.

Už v předešlém ročníku pomýšleli Bulldogs na vyšší příčky, ze začátku je ale přibrzdilo několik zaváhání. Nakonec prošli do play off, ve kterém potrápili později mistrovské Vítkovice. Teď by svěřenci trenéra Rudolfa Škubala chtěli opět zaútočit na první polovinu tabulky.

Jakůbek to potvrdil. „Letošní cíle směřují určitě výš než v loňské sezoně. Náš cíl je probít se do semifinále a pak se budeme koukat dál. V základní části bychom hned od začátku chtěli atakovat první čtveřici, a ne se do poslední kola bít o play off,“ přál si.

Jeho tým teď před startem sezony čeká poslední přípravný duel.„Vedle tréninků už máme naplánovaný přátelský zápas se Znojmem tuto neděli, spojený s autogramiádou pro naše fanoušky. Pak už se bude vše upínat k 1. a 2. kolu extraligy, která se odehrají díky televizní předehrávce rychle za sebou,“podotkl.

Už 13. ročník Sokol Cupu přinesl několik zajímavostí. Svitavy získaly v souboji o 5. místo skalp domácích Pardubic, kterým se na turnaji příliš nedařilo. Vinohrady zase pro změnu zdolaly v duelu o 7. místo Pelhřimov, v jehož kádru byli hned 4 hráči Pražanů. Ti totiž na Vysočinu zamíří jako součást vyrovnání za pelhřimovského kanonýra Milana Bínu.

Kuriózní situace nastala v neděli, když hráči Ostravy opustili turnaj už po duelech ve skupině. Zápas o 3. místo tak kontumačně ovládlo Znojmo, jehož hráči však kvůli utkání vážili dlouhou cestu.

Aleš Jakůbek

Aleš Jakůbek

Výsledky Sokol Cupu:
Extraligová skupina:

Sokol Pardubice – TJ Sokol Královské Vinohrady 8:7
Bulldogs Brno – FBC Ostrava 8:2
Sokol Pardubice – FBC Ostrava 3:6
Bulldogs Brno – TJ Sokol Královské Vinohrady 6:1
TJ Sokol Královské Vinohrady – FBC Ostrava 2:7
Bulldogs Brno – Sokol Pardubice 5:1

Prvoligová skupina:
FbK Svitavy – FBC Česká Lípa 7:7
Spartak Pelhřimov – TJ Znojmo 5:5
FbK Svitavy – TJ Znojmo 6:8
FBC Česká Lípa – Spartak Pelhřimov 9:4
FbK Svitavy – Spartak Pelhřimov 7:3
FBC Česká Lípa – TJ Znojmo 7:7

O umístění:
O 7. místo:
 TJ Sokol Královské Vinohrady – Spartak Pelhřimov 11:4
O 5. místo: Sokol Pardubice – FbK Svitavy 1:2
O 3. místo: FBC Ostrava – TJ Znojmo 0:5 (kontumováno)
Finále: Bulldogs Brno – FBC Česká Lípa 3:2

Konečné pořadí turnaje
1. Bulldogs Brno
2. FBC Česká Lípa
3. TJ Znojmo
4. FBC Ostrava
5. FbK Svitavy
6. Sokol Pardubice
7. TJ Sokol Královské Vinohrady
8. Spartak Pelhřimov


Autor: esport-test



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*