Eliška Křížová je posledním článkem do chodovské skládačky
4. 9. 2014 Extraliga žen (5) KOMENTÁŘŮ

Supertým je kompletní. Chodov zlanařil i Elišku Křížovou!

 



Galacticos v sukních? Tohle označení Chodova neprojde jen kvůli tomu, že se hráčky jihoměstského klubu pro novou sezonu vrátily k tradičním šortkám. Jinak z jejich sestavy přecházejí oči. Bronzový tým z minulého ročníku se přes léto posílil o 5 reprezentantek! Obránkyni Lucii Theimerovou ze Židenic a útočné trio Anet Jarolímová, Tereza Urbánková a Magdalena Klímová z Herbadentu doplnila pár dní před startem nového ročníku Eliška Křížová z Bohemians.

Tomu všemu velí na střídačce čerstvá Trenérka roku za uplynulou sezonu Michaela Marešová. Do toho stávající tým, který byl už tak nabitý… Kdyby to nebyl sport, je tahle kombinace jako předem nalinkovaná cesta k úspěchu. K titulu. Jenže na hřišti to takhle nechodí.  Navíc pro tolik hvězd může být jedna kabina malá. „Že by bylo víc kohoutů na jednom smetišti? Tyhle obavy nemám,“ říká Marešová, která může mít na první pohled nelehký úkol: vytvořit z velkých individualit celistvou jednotku.

Ona sama to však vnímá jinak. „Protože už ten tým vidím 2 měsíce pohromadě a mám pocit, že prostředí stávajícího kádru je natolik zdravé, aby tyhle holky absorbovalo,“ popisuje. Hráčky jí zároveň přijdou podle jejích slov tak rozumově na výši, aby nevyhledávaly nějaké spory a problémy. „Všechny si uvědomují, že je potřeba tým dát dohromady a myslím, že se to zatím daří. Samozřejmě, že se to ukáže až v těch krizových, těžších zápasech,“ tuší trenérka.

Když si pro sebe rozebírala minulou sezonu, měla o typech posil jasno: potřebuju lídra, střelkyni a mladé hráčky, především na levou stranu. A tak přišla Jarolímová – její někdejší spoluhráčka z Chodova, aktuálně s oceněním nejlepší florbalistky uplynulé sezony, která jí bude pomáhat i s taktickými prvky, snajperka Urbánková a juniorské reprezentantky ověnčené bronzem z mistrovství světa Theimerová a Klímová.

Všechny se už v novém dresu sehrávaly na Czech Open. Ten vynechala Křížová, která nestartovala ani v barvách Bohemians, ani Chodova, s nímž se ovšem přes léto dlouhodobě připravovala. V termínu turnaje totiž vyrazila na dovolenou do Francie… „Jinak by byla na Czech Open s námi,“ říká Marešová.

Tenhle kauf nicméně překvapil. Jarolímová a Křížová v jednom týmu? Není žádným tajemstvím, že tyhle 2 dosud zrovna nejlepší kamarádky nebyly. Ale minulost stranou, je tu supertým a vysněný titul. „Tím, že Anet se mnou spolupracuje i v trenérské rovině, angažování Lízy proběhlo po vzájemné konzultaci. Myslíme si, že to může fungovat a z obou stran je zájem na tom, aby to fungovalo. Ale to se dá říct o všech, nechtěla bych to personifikovat na tyhle 2 hráčky,“ dodává Marešová.

Ta přes léto přišla o 7 hráček v čele s dlouhodobou kapitánkou týmu Annou Dvořákovou, která ukončila kariéru. Odešla i členka elitního útoku Dominika Steinbachová, s níž se v klubu loučili neradi. Společně s Barborou Polívkovou posílily konkurenční Herbadent. V extralize budou pokračovat v jiných barvách i Kristýna Jiříčková, jež přestoupila do Královských Vinohrad, a Zuzana Svobodová, s níž se dohodl Jičín. Denisa Matoušková a Romana Koubová budou nastupovat za nově vzniklý ženský tým kunratického celku Start98, jež bude hrát 4. nejvyšší ligu.

Takže změn nad hlavu. Každopádně pokud před časem Vítkovice pohltily výkvět FBC Ostrava a společný projekt ostravského dream teamu korunovaly titulem, teď přišla odpověď z Prahy. Z Chodova. Vyjde?


Autor: esport-test



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*