Extraliga zažije to, co před dvěma lety. Do extraligy se probojovali oba dva finalisté první ligy. Před dvěma lety to bylo Znojmo se Spartou, letos je to Kladno s Bohemkou. O tom, že by se ale tým FbŠ Bohemians měl zamknout před vlastní brankou a sázet na poctivou obranu nechtějí pražští florbalisté ani slyšet.
28. 4. 2010 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

FbŠ v extralize: Nebudeme hrát zanďoura, slibuje Kindl

 



Jedním z těch, kdo mají lví podíl na postupu Bohemky přes Havířov je i Tomáš Kindl. Dvacetiletý forvard se i přes vcelku mladý věk řadí k těm nejzkušenější v kádru zelenobílých. Do extraligy totiž nakoukl už v ročníku 2006/07. To mu bylo šestnáct let. „Určitě mi to hodně dalo. Načerpal jsem mnoho zkušeností, které jsem mohl později využít,“začal Tomáš Kindl.

Ten doufá, že se nebude opakovat smolný ročník, kdy se Bohemka poroučela z extraligy. „Útok na titul neočekávám, ale určitě budeme chtít soutěž zachránit. To není vůbec nereálné s ohledem na vyrovnanost týmů v extralize. A na co budeme vsázet? V našem případě asi na pluska. Ne, teď vážně. Určitě nebude hrát nějakého zanďoura jako za starých časů. Budeme sázet na mladý neokoukaný kádr, který svou kvalitu má,“ vyznal se klenot pražských Bohemians.

Cesta Bohemky do extraligy byla i letos plná peripetií. Jako suverén první ligy klopýtla ve finále, kdy nestačila na kádr Kladna. „Poté, co jsme doma vyhráli 7:0 jsme asi Kladno podcenili a mysleli si, že se doma porazí dvakrát samo. Obecně kluci z Kladna chtěli víc. Jestli ne v hlavách, tak na hřišti určitě,“ sáhl si do svého a svědomí svých spoluhráčů mladý „klokan“.

Ani baráž ale nebyla pro Bohemku zrovna jednoduchá. Na domácí půdě utekla hrobníkovi z lopaty a na palubovce Havířova dokázala v poslední minutě otočit utkání. „Nevyhrál lepší tým, ale ten co měl více štěstí a odhodlání,“ dodal Kindl.

Právě pátý duel v Havířově roznítil velkou vlnu emocí s ohledem na poslední dva momenty utkání, kdy hráči Bohemians potrestali vyloučení a skórovali ze sporné standardky. „Standardka byla přísná, stejně tak se dal písknout i náš faul. Co se týče vyloučení havířovského hráče, bylo dle mého regulérní. Nemyslím si, že by rozhodčí měli nějaký důvod zrovna nás “tlačit“ do extraligy,“ upřímně poznamenal Kindl.

Ten i přes pár nabídek z extraligových týmů zůstal „klokanům“ věrný a zažívá teď jedno z nejlepších období své kariéry. „Neměl jsem důvod z Bohemky odcházet. Věřil jsem, že se jednou do extraligy vrátíme. Teď jsme tam, povedlo se postoupit a už nyní vím, že jsem zažil doposud nejlepší sezonu v kariéře. Snad to postupem nekončí,“ uzavřel mladý forvard.

Foto: Ladislav Káňa, Petr Faraga


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*