Radost Finů v duelu se Švédskem. Foto: Mika Hilska, Salibandyliiga Radost Finů v duelu se Švédskem. Foto: Mika Hilska, Salibandyliiga
15. 9. 2014 Zahraničí (0) KOMENTÁŘŮ

Totální zkrat! Švédové neuvěřitelně ztratili zápas ve Finsku

 



Neskutečné! To, co předvedl švédský národní tým při odvetném utkání série World Challenge s Finskem, je možné vidět většinou v nižších soutěžích. Mistři světa ale takový kolaps nepamatují. A naopak uznání zaslouží tým Suomi, který dokázal během jediného oslabení dvakrát skórovat.

Vypadalo to na další klidné vítězství. Švédové vedli ve Vantaa 5:3 a sedm minut před koncem dostali výhodu přesilovky. Tomi Aro na trestné lavici však netrnul, ale radoval se. Po minutě bránění se prosadil Lauri Stenfors, po dalších 21 sekundách srovnal Lauri Kapanen. To vše při hře 4 na 5! „Myslím, že jsem to nikdy neviděl. Většinou se jedná o náhodu,“ říkal po zápase asistent trenéra Švédů Ulf Halstensson. „Jednoduše jsme měli problémy s míčkem a oni nás dvakrát v krátkém časovém úseku potrestali,“ dodal. Jeho tým nakonec prohrál i dodatečné nájezdy.

To Lauriho Stenforse, který v duelu skóroval hned dvakrát, hřál v ruce příjemný dárek, držel 30 euro v bankovkách. „No jo, je to 15 euro za každý gól. Přijel se na mě podívat děda a to je pak vždycky hodně veselé setkání,“ smál se Fin, který zároveň věří, že si výkonem proti Švédům řekl o konečnou nominaci na mistrovství světa. „Dařilo se a jsem opravdu pozitivně naladěný. Byl bych zklamaný, kdybych nakonec v týmu pro MS nebyl.“

Švédové za poslední čtyři měsíce podruhé selhali. Po nečekané dubnové prohře s Čechy nyní dostali ránu i od Finska.

Finsko – Švédsko 5:5 (1:1, 2:2, 2:2)
Branky:
31. a 55. Kapanen, 35. a 55. Stenfors, 14. Kailiala – 11. Sundstedt, 27. 35. Östholm, 46. R. Eriksson, 49. E. Johansson. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:0. Oslabení: 2:0. Diváci: 1237.


Autor: esport-test



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*