Na Czech Open juniorská reprezentace zvítězila. Jak se jí povede na MS? Na Czech Open juniorská reprezentace zvítězila. Jak se jí povede na MS?
19. 9. 2014 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Zázrační chlapci českého florbalu – zazáří i mezi dospělými?

 



Ne všichni junioři musejí být v extralize mužů jen do počtu. V nadcházející sezoně se můžete těšit hned na několik mladíků, které předcházejí obrovská očekávání. Kteří benjamínci by se mohli rychle stát hvězdami mužské kategorie?

Osmnáctiletá gólmanská jednička nebo šestnáctiletý teenager v první obraně extraligového týmu? I to nabídne nová sezona. Bude zajímavé sledovat, jak se největší naděje extraligových týmů se svou úlohou poperou. Kdo zazáří a kdo naopak zapadne?

Jan Cimbálek – gólman, Bohemians

cimbálek

Mladí brankáři to nemají s přechodem mezi dospělé jednoduché: v Bohemians se například v poslední době neprosadila někdejší velká juniorská naděje Lukáš Pezl. Jeho bývalý spoluhráč, o 2 roky mladší Cimbálek, je ale na nejlepší cestě dopadnout lépe. I když v extralize zatím odchytal jenom 120 minut, při peripetiích zelenobílých s muži v masce se pravděpodobně stane letošní brankářskou jedničkou.

Očekávání a cíle: „Na sezonu se těším, v mužích i v juniorech bude určitě hodně vyrovnaná a dost těžká. Očekávám spoustu zajímavých zápasů. S muži chceme zabojovat o 5. místo po základní části, s juniory o titul. Osobně bych si přál chytat v extralize stabilně a odchytat co nejvíc zápasů.“

Marek Koščo – obránce, Sparta

Koščo

Také slovenský juniorský reprezentant bude patřit k nejzajímavějším mladíkům, kteří do nejvyšší soutěže zasáhnou. Své umění ukázal na předsezonním G2 Cupu, na němž překvapivě dovedl slovenskou juniorskou reprezentaci do finále a dostal se do All Stars týmu turnaje. V extralize i v G2 lize bude chtít svými výkony pomoci sparťanským týmům k poklidnému postupu do play off.

Očekávání a cíle: „Doufám, že se prosadím do sestavy a v co nejvíc zápasech se dostanu na hřiště. Budu se snažit se co nejrychleji adaptovat na změnu oproti slovenské nejvyšší soutěži a být platným hráčem pro tým, s kterým chceme splnit kolektivní cíl, jemuž se musí každý hráč podřídit.“

Dan Škeřík – obránce, Pardubice

škeřík

V 16 letech vůbec nejmladší hráč extraligy na Czech Open zaujal nového trenéra Pardubic Martina Czeczinkara natolik, že ho hned při jeho seniorské premiéře zařadil do první formace! V minulé sezoně přitom hrál kromě dorostenecké soutěže pouze 2. juniorskou ligu. Výrazněji na sebe ale odchovanec Hradce Králové upozornil v dorosteneckém Isoline Cupu, když ve skupině vstřelil vítěznou branku pozdějším finalistům z Moravskoslezského kraje.

Očekávání a cíle: „Na sezonu se moc těším. Věřím, že budeme hrát kvalitní florbal a probojujeme se do play off. Mým osobním cílem je odehrát co nejvíc zápasů a získávat tak zkušenosti.“

Adam Delong – útočník, Vítkovice

delong_czechopen

Největší juniorská přestupová bomba letošního léta. Vždyť Delong v minulé sezoně G2 ligy nasbíral v dresu podceňovaného Havířova v součtu základní části a play off v 28 zápasech těžko uvěřitelných 102 bodů(!), na Czech Open zase hattrickem ve finále rozhodl o vítězství české juniorské reprezentace v kategorii Pro. Ve Vítkovicích od něj už nyní očekávají hodně. Nejen v juniorské, ale i v mužské extralize.

Očekávání a cíle: „Přechod z juniorky do extraligy bude určitě velký skok. Chtěl bych si zahrát co nejvíc a dát do toho všechno. A v mém případě bude nejdůležitější, abych proměňoval své šance.“

Patrik Kieler – útočník, Bohemians

kieler2

Zlaté dítě českého florbalu bude moci v příští sezoně předvést své umění i v extralize dospělých. Kieler už v 16 letech skončil 2. v kanadském bodování základní části G2 ligy, senzačně se dostal i do nominace na juniorské mistrovství světa a proti o 3 roky starším soupeřům rozhodně nezklamal. V zápase s Lotyšskem byl dokonce vyhlášen nejlepším českým hráčem. Prosadí se i mezi muži?

Očekávání a cíle: „Na sezonu se těším asi nejvíc za poslední roky. Je pro mě velká motivace zahrát si extraligu a pokusit se v ní prosadit. Cíle jsou jasné – být co nejplatnější na hřišti, když se tam dostanu, a dostat se s týmem co nejdál.“

Dalších 10 talentů, které se vyplatí sledovat
Karel Šantora (G, Chodov)

David Jirásek (O, Chodov)
Ondřej Vašíček (O, Tatran)

Marek Beneš (Ú, Tatran)
Jaroslav Jaroš (Ú, Sparta)
Miroslav Kladivo (Ú, Brno)
Jan Křiva (Ú, Ostrava)
Radek Mandík (Ú, Bohemians)
Jakub Renčín (Ú, Vinohrady)
Ondřej Vítovec (Ú, Ostrava)


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*