1. kolo: Billy Boy MB - FBC Liberec (Štěpán Tomš, www.fotoms.cz) 1. kolo: Billy Boy MB - FBC Liberec (Štěpán Tomš, www.fotoms.cz)
21. 9. 2014 Superliga (5) KOMENTÁŘŮ

Tatran začal vítězně. Na čele jsou Billy Boys a Sparta

 



Extraliga má svůj premiérový zápas nového ročníku za sebou. Tatran porazil v pražském derby Bohemians 6:3. Návrat do nejvyšší soutěže zaznamenal v brance Bohemians Jakub Koráb. Dvěma góly zařídil rozhodující náskok Střešovic Jakub Gruber.

Po 160 dnech letní pauzy se opět roztočila kola extraligy. Zahájení sezony se odehrálo za přítomnosti televizních kamer a pražského derby mezi Bohemians a Tatranem. Na úvodní duel ročníku přišly na Podvinný mlýn necelé čtyři stovky diváků a nehrál se úplně velký florbal. Začátek sezony se podepsal na Střešovicích, ale daleko víc na Bohemians.

Tatran na rozdíl od „klokanů“ dokázal proměňovat šance a díky Janu Natovovi dal také první gól sezony. Chvíli poté se trefil za záda navrátilce Korába i Filip Ullmann, jenž do Tatranu přišel zpátky ze Švédska.

Jakub Koráb v bráně Bohemians a jeho návrat do extraligy (Šimon Jiráček)

Jakub Koráb v bráně Bohemians a jeho návrat do extraligy (Šimon Jiráček)

Smůlou pro Bohemians bylo, že Střešovice dokázaly na snížení na 1:2 reagovat velmi rychle a na začátku třetí třetiny Jakub Gruber zvýšil už na 5:1.

Jan Natov za chvíli vstřelí 1. gól sezony (Šimon Jiráček)

Jan Natov za chvíli vstřelí 1. gól sezony (Šimon Jiráček)

Domácím sice trochu pomohla krátká power play při přesilovce, ale nakonec ztrátu nedohnali. Tatran zapsal do tabulky první 3 body.

BOHEMIANS –TATRAN 3:6

Vítkovice se dlouho hledaly, ale nakonec si s Otrokovicemi poradily a díky produktivitě ve 2. třetině nasázely za záda Radovana Michajloviče 7 gólů.

Střelecký účet večera otevřel paradoxně Marek Matejčík, který ještě loni válel za Pantery, ve druhé polovině zápasu se ale taktovky ujal ve velké pohodě hrající Lukáš Hájek.

Jeho hattrick přerušila pouze přestávka mezi 2. a 3. třetinou. Panteři korigovali skóre až za stavu 6:0, radost z čistého konta pokazil Součkovi Michal Nagy. Gól otrokovického beka ale jen dokumentoval slabinu, se kterou se Otrokovice budou muset vypořádat – musejí najít střelce.

Úřadující mistr začal sezonu vítězně a představil se i v dobré formě.

VÍTKOVICE – OTROKOVICE 7:1

2 střely = 2 góly! Brno 2x nechalo prostor Martinovi Zozulákovi a domácí Pardubice vedly 2:0. Byl to doslova snový start pro domácí tým, jenže ještě před koncem 1. třetiny přišlo varování, že jednoduché to nebude.

Ondráčkův gól Buldoky nakopl a také uklidnil. Postupem času totiž bylo zřejmé, že kvalita je na straně hostů. Brnu hrály hlavně zkušené opory a vyrovnání zařídil Aleš Jakůbek.

O zisku 3 bodů se rozhodovalo v posledních 10 minutách a nakonec se opravdu radovali hosté. Klíčovou akci vymyslel Martin Koutný, který se otočkou uvolnil u levého mantinelu a naservíroval gólovou přihrávku Komendovi. Time out a následný tlak Pardubic přišel vniveč, naopak Buldoci trestali dalšími 2 góly do otevřené obrany.

PARDUBICE – BRNO 2:5

Liberec byl v Mladé Boleslavi za outsidera a nakonec prohrál 2:9. Jenže Severočeši v derby domácímu týmu hodně pomohli. Smolařem byl hlavně Radek Valeš, který měl možnost v 15. minutě z trestného střílení vyrovnat na 1:1, ale proti Rytychovi neuspěl. V následném oslabení pak navíc Billy Boys skórovali.

Střelcem důležitého gólu byl Martin Rožnovják, který načal svůj galavečer. Forvard ze třetí formace dělal Liberci velké problémy a ještě do konce 2. třetiny zkompletoval hattrick. Náramně fungovala jeho spolupráce s Petrem Salátem.

Martin Rožnovják (Štěpán Tomš)

Martin Rožnovják (Štěpán Tomš)

Od prostředního dějství měla Mladá Boleslav zápas ve svých rukou a jistě si došla za 3 body. Liberec dostal nakonec možnost ještě jednoho nájezdu a symbolicky si ho vzal na starost Marek Štěpánek, který loni ještě působil v kádru soupeře. Právě on, kapitán Liberce, dal výsledku konečnou podobu.

MLADÁ BOLESLAV – LIBEREC 9:2

Nováček z Vinohrad na Chodově rozhodně nezklamal, krok držel s ostříleným Chodovem přes polovinu zápasu a domácí tým až do posledních sekund musel bojovat o plný počet bodů.

Se zvláštní motivací hrál v dresu SKV Jan Svoboda, který také dosti zaměstnával domácí obranu a byl vlastně téměř u všeho, co napadalo do Barákovy brány.

Klíčové chvíle přišly na začátku třetí třetiny, kdy se Vinohradům za stavu 4:3 pro Chodov nepodařilo využít jedinou přesilovku zápasu a vzápětí Petr Pražák poslal svůj tým opět do dvoubrankového náskoku.

I když SKV nakonec prohrávali o tři góly, dokázali zápas pořádně zdramatizovat. Martin Rossi snížil 55 sekund před koncem na 5:6, ale Ondrušek nakonec po pouhých 15 sekundách vrátil domácím klid a stanovil konečné skóre.

CHODOV – VINOHRADY 7:5

Sparta začala sezónu snově! V duelu s Ostravou využila své rozehranosti a od prvních minut působila daleko jistěji. A po polovině třetiny také začala přesně mířit. Gólový účet otevřel pohotově Svatoš a další dva slepené góly přidali Pražané ještě před přestávkou.

A i když Ostrava přišla ze šatny možná s odhodláním brzy zápas zdramatizovat, vzal jí ambice další brzký gól Žďárského.
Ostravě nešla upřít snaha, ale Sparta velmi dobře bránila a měla v brance jistého Beneše. A na začátku třetí třetiny přišla další sprcha. V euforii hrající domácí přidali čtyři góly v rychlém sledu a utekli na hrozivých 8:0!

Hosté se aspoň dočkali čestného gólu, už v prvním kole ale pochopili, že na body je potřeba předvést daleko víc, než v prvním kole.

SPARTA – OSTRAVA 9:2


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*