Hned šest extraligových týmů si dá dostaveníčko v Jindřichově Hradci. To vše při příležitosti prvního ročníku turnaje South Bohemia Regent Cup. Kromě české špičky se na jihu Čech představí i dva zástupci elitní slovenské soutěže.
14. 7. 2010 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Elita se sjíždí do Jindřichova Hradce

 



První ročník South Bohemia Regent Cup v sobě skrývá opravdu pikantní náboj. Na jindřichohradeckých palubovkách se budou prohánět oba finalisté posledního extraligového ročníku, semifinalista z Chodova, nově poskládaný tým Future, ale i BiX Ostrava nebo Liberec.

Šestici extraligových týmů pak doplní prvoligové Znojmo nebo Pelhřimov. Do turnaje ale také zasáhnou dva účastníci slovenské extraligy. Českou turnajovou pouť si vychutnají týmy Bratislavy a Trenčína.

„Myslím, že organizátorům se napoprvé podařilo poskládat osazenstvo turnaje hodně atraktivně. Je to jen dobře. Pokud by si tento trend udrželi, bylo by to budoucna jistě přínosem. Turnaj by se mohl stát nedílnou součásti přípravy elitních týmů,“ nechal se slyšet na turnajovém webu kapitán reprezentace Milan Fridrich.

Právě Tatran míří do Jindřichova Hradce s velkou chutí. Vždyť zde před dvěma lety vyhrál Pohár České florbalové unie. „Na Jindřichův Hradec máme dobré vzpomínky. Bereme to jako takové malé herní soustředění, ale na druhou stranu si to chceme užít. Já osobně si chci turnaj vychutnat v takové té letní pohodové formě,“ dodal Fridrich.

South Bohemia Regent Cup startuje v pátek boji ve čtyřech základních skupinách.

Základní skupiny:

Skupina A:
Chodov, Liberec, Znojmo, Dačice
Skupina B:
Vítkovice, FBC Ostrava, České Budějovice, Lysá nad Labem
Skupina C:
Tatran, Bratislava, Tábor, Česká Lípa
Skupina D:
Future, Trenčín, Pelhřimov, Jindřichův Hradec

Foto: Petr Faraga


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*