Martin Rožnovják (Štěpán Tomš, www.fotoms.cz) Martin Rožnovják (Štěpán Tomš, www.fotoms.cz)
22. 9. 2014 Superliga (1) KOMENTÁŘŮ

Nečekaný kanonýr Rožnovják: První hattrick, pak rána do oka

 



Možná ten zápas měl mít jiné hrdiny. Jan Jelínek, Petr Kološ i David Rytych hráli svůj první zápas za nový tým. Hala v Mladé Boleslavi ale nakonec nejvíc tleskala Martinovi Rožnovjákovi. Dříč ze třetí formace nastřílel hattrick, jeden gól přitom dal ve vlastním oslabení. A do poslední třetiny už zasáhnout nemohl…

Byla to vždy pohotová zakončení. Poprvé ve chvíli, kdy měl Liberec na hřišti více hráčů. Další dvě rány pak byly jednodušší, jen se dobře trefit z krásné náhry do odkryté branky. „Výsledek se sice jeví, jako kdyby to byl úplně jasný zápas, ale opak je pravdou. Zpočátku to pro nás bylo hodně těžké,“ říkal po zápase mladoboleslavský univerzál, kterého trenér Jan Zahalka postavil do útoku společně s Ondřejem Fojtou a Petrem Salátem.

Výsledek 9:2 vypadá jednoznačně a Billy Boys si také docela oddechli. Po snovém začátku přípravy přišel útlum, špatný Czech Open a hledání formy. „Po náročné přípravě se nám nedařilo dlouho prosadit. To se ale naštěstí změnilo a pak už jsme se rozjeli,“ kvitoval Martin Rožnovják.

Moc dobře věděl, jak je první zápas důležitý. „Myslím, že zápasy s Libercem jsou vždycky hodně vyhecované. Je to derby, hodně kluků z Liberce tu hrálo. Jsem rád za tři góly, ale hlavně za výhru,“ říkal po zápase.

Rád ale nebyl za jednu přesnou libereckou trefu. I kvůli ní mohl odehrát jen 8 minut a 44 sekund čistého času. A nebyl to gól. Míček z hole Matěje Klucha ho zasáhl přímo do oka a tak po dvou třetinách dohrál: „Bránili jsme, Liberec šel do plných a Matěj mě, doufám, nechtěl trefit. Naštěstí jsem to oko stihl zavřít, to snad bude dobré.“

I tak ale Martina Rožnovjáka hřál pocit z prvního extraligového hattricku. Schoval si i míček, kterým ho dosáhl. „Udělalo mi to radost, vystavím si ho doma na Vsetíně,“ usmál se.


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*