Tým Vinohrad Tým Vinohrad
22. 9. 2014 Superliga (4) KOMENTÁŘŮ

Nepředvedli jsme maximum, hodnotí Pazdera návrat SKV

 



V ročníku 2006/2007 získaly Vinohrady ve své historicky první extraligové sezoně ubohé 2 body. Při obnovené premiéře nebyly v neděli na Jižním Městě daleko od toho, aby svůj bodový zisk vyrovnaly či překonaly už po prvním kole. Nakonec ale na žádný bod nedosáhly. Podle trenéra Jana Pazdery jeho hráči ještě zdaleka neukázali vše, co v nich je.

Vinohradští ve zbrusu nových žlutých dresech hned po devíti minutách zaplatili nepříjemnou nováčkovskou daň. Obránce Ondřeje Stuchlíka rozhodil pressing Jana Fialy a poslal zmateně prudký míček do malého brankoviště, kde si ho gólman Karel Mrkos nohou nešťastně srazil do brány. Ani tato smolná situace ale SKV nesrazila na kolena.

„Bál jsem se, že to bude mít velký vliv na náš výkon,“ říká Pazdera. „Ale kluci mě příjemně překvapili. Ani Karel se tím nenechal rozhodit a v zápase nás několikrát podržel,“ chválí bývalého juniorského reprezentanta, který v extralize naposledy odchytal nepovedenou sezonu v dresu Pardubic.

Jak už to v podobných zápasech bývá, nováček nastoupil proti favoritovi s respektem. „Na začátku jsme byli hodně nervózní,“ přiznává vinohradský kouč. „Postupně si hráči začali více věřit. Pochopili, že se dá i s týmem plným reprezentantů hrát vyrovnaně,“ dodává Pazdera. „I přesto jsme ale podle mého soudu nepředvedli maximum naší kvality,“ mrzí zkušeného trenéra. Vinohradští si totiž uvědomují, že Chodov byl v neděli k poražení.

Trenér Jan Pazdera

Trenér SKV Jan Pazdera

„Soupeř nás ničím nepřekvapil. Akorát tím, jak hrál špatně,“ nebere si Pazdera servítky. „Ale ve třetí třetině nás vyškolil z produktivity. Nejprve jednoduše odskočil do vedení 6:3 a když jsme před koncem snížili na 6:5, tak nás po prohraném buly rozebral jak elévy a rozhodl,“ říká.

„Podali jsme nervózní výkon, který určitě nebyl dobrý,“ souhlasí se svým kolegou kouč Chodova David Podhráský. Jeho tým odehrál první zápas bez dlouholetého lídra Matěje Jendrišáka. „Ale myslím, že v tomhle zápase nerozhodovalo, jestli tu byl nebo nebyl Matěj. Bylo to o celkovém výkonu týmu a ten nebyl ideální,“ přemítá.

Florbalové příznivce přitom Podhráský překvapil zajímavým tahem – na pozici centra přesunul obránce Davida Boušu. Mimo hru přitom nechal Vladimíra Běhavého i mladého Adama Havránka. „Chybí nám zkušený hráč do středu útoku a David tu pozici zvládá velmi dobře,“ chválí svého svěřence trenér a dodává: „Na lavičce máme ještě dvě křídla, která kdykoliv mohou do hry naskočit. Ale nemají tu zkušenost, kterou tam přináší David.“

Mezi nejlepší hráče Chodova v utkání přitom patřili mladíci Jan Fiala a Filip Chmelíček, které velmi dobře zná z dob svého působení v mládeži Jan Pazdera. Hráčů, které pro velký florbal vychoval právě trenér Vinohrad v někdejším SSK Future, se přitom objevilo v zápase hned 10 – 4 na straně domácích, 6 pak v dresu Vinohrad.

„Je pravda, že mi oba přišli nebezpečnější než někteří hráči se zvučnějšími jmény. Ale chápu, že ti nemají motivaci proti soupeři našich kvalit předvádět svojí top výkonnost,“ hodnotí Pazdera výkon nadějných útočníků Chodova.

O motivaci měl postaráno kapitán Vinohrad Jan Svoboda, který ještě nedávno oblékal dres Chodova. „Až na pár kluků si pamatuji skoro celý tým,“ vzpomíná vysoký útočník. „Na zápas jsem se dlouho těšil. Ale se svým výkonem spokojený být nemůžu, spoustu situací jsem měl vyřešit jinak“ tvrdí.

Do statistik si Svoboda přesto připsal 2 góly a 2 asistence. „Ale gól jsem dal jen jeden, druhý měl být připsán Pepovi Marešovi,“ přiznává se vůdce sokolí letky, jehož parťák z útoku si tak kvůli omylu zapisovatelského stolku bude muset na svojí oficiální první trefu v extralize ještě počkat.

Čekat na první body ale rozhodně na Vinohradech nechtějí. „Všichni hráči musí být odvážnější. Zlepšit musíme i koncentraci na klíčové momenty zápasu, jako jsou přesilovky nebo koncovka,“ vypočítává Pazdera rezervy svého týmu. „Nesmíme mít přehnaný respekt,“ doplňuje ho Svoboda. Pokud si tým slova obou mužů vezme k srdci, může slavit první body klidně už příště, v domácím zápase s Vítkovicemi.


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*