Pardubice byly v loňském extraligovém ročníku hodně dlouho ve hře o play off, ale nakonec se jim do něj proklouznout nepodařilo. Záchrana byla pro ně ale jednoznačnou záležitostí. Ani letos nemyslí pardubičtí florbalisté níže. Cílem je stále nadstavbová část.
31. 8. 2010 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Start extraligy: Pardubice mají nový domov

 



Pardubice během léta opustilo hned několik klíčových hráčů. Odešli střelci Zozulák s Kunátem, ale i jeden z nejlepších beků Pardubic Michal Dziurdzik. „Uvidíme, jak to s nimi bude do budoucna. Vše záleží na nich. Jejich místa jsme doplnili mladými talentovanými hráči,“ prozradil prezident klubu Vít Drašar.

V přípravě se lehce obměněnému klubu vedlo nad očekávání se silnými soupeři, ale s těmi slabšími se Pardubičtí lehce trápili. „Co k tomu dodat. Dokážeme porazit Vítkovice, ale se slabším soupeřem to není ono,“ dodal Drašar.

Cíl florbalistů z města perníku není jiný, než play off. „Je to jistota záchrany, takže vyřazovací část bude pro nás cílem vždycky,“ jednoznačně pronesl šéf klubu.

Pardubický florbal se bude moci v nové sezoně opřít o vynikající zázemí. Klub totiž bude příští týden otevírat zbrusu nový sportovní areál. „Bude to náš plnohodnotný domov, naše tréninkové centrum. Budeme tu mít k dispozici tartanovou dráhu, hřiště s umělým povrchem i pískový kurt. A hlavně. Tréninkovou halu,“ pochlubil se Drašar.

Co ještě ale nemají Sokolové vyřešené je, kde budou hrát domácí zápasy. Avizovaná výstavba pardubické haly pro sálové sporty se o rok zpozdí. „Zatím budeme zřejmě odkázáni na halu, kde jsme hráli zápasy v loňské sezoně. Ale ještě nemáme vše posvěcené co se týče legislativy.“

Soupiska Sokolu Pardubice

Brankáři: Jan Pipek, Tomáš Martínek

Obránci: Vít Míča, Marek Ďopan, Adam Šťastný, Ondřej Lukeš, Pavel Suchánek, Jakub Burian, Petr Kosejk, Denis Granec

Útočníci: Michal Janeček, Tibor Hendrych, Ondřej Veselý, Filip Libánský, Štěpán Vacík, Ondřej Vichr, Karel Brychta, Martin Junek, Daniel Měkota, Aleš Moravec, Luboš Volkov, Ivo Teichman, Filip Bahník, Petr Jelínek

Foto: Štěpán Černý


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*