Lucie Theimerová slaví první branku Chodova v nové sezoně.
24. 9. 2014 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Ukázalo se, že v obraně ještě nejsem ztracená, smála se po gólu Theimerová

 



Žádná z letních hodně probíraných ofenzivních posil. Střelecký účet Chodova v nové sezoně otevřela Lucie Theimerová, nová akvizice do obrany ze Židenic. Proti Liberci však nastoupila nečekaně v útoku. A v jediném zápase hned mohla překonat své gólové maximum kariéry za celou sezonu…

Dopředu ji posunuly zdravotní problémy v týmu. „Kvůli zranění Gejby Tožičkové a Péti Beránkové jsme do 3. útoku neměly křídlo, tak jsme zvolily variantu, že já půjdu dopředu a budeme hrát na 2 obrany,“ líčí. Obránkyně Gabriela Tožičková přišla na zápas s berlemi – na srpnovém Bospor Cupu si hned v 1. duelu zranila kotník, na kontrole se zjistilo, že v něm má zlomenou kůstku a čeká ji několikatýdenní pauza. Útočnici Petru Beránkovou zase vyřadila nemoc a antibiotika.

Trenérka Michaela Marešová po zkoušce ve 2 trénincích vybrala do ofenzivy Theimerovou, která vepředu hrála ještě před 2 lety v Brně. „To jsem bývala centr i křídlo,“ vzpomíná. Nejvíc v kariéře však za sezonu shromáždila 2 trefy. „Nikdy jsem nebyla gólová hráčka, ale po těch 2 letech se asi ukázalo, že v té obraně nejsem ještě úplně ztracená,“ směje se.

Proti Liberci klidně mohla dát 5 branek, šancí na to měla dost. „Jednou mi to tam padlo, jsem ráda za to, že jsem nějak pomohla,“ konstatuje. „V útoku mě to bavilo, bylo to super. Nevadilo by mi, kdybych tam hrála víckrát. I když jsem obránkyně, což mi asi přece jen svědčí víc,“ dodává.

Přestože duel proti Crazy girls měl být (alespoň podle předpokladů) nejvyrovnanějším z celého kola, proměnil se v čisté obléhání liberecké branky s brejky hostujícího týmu. Tým Lenky Bartošové v létě znovu nedobrovolně omladil a bez zraněných zkušených opor Hany Koníčkové a Kateřiny Moťkové měl na Jižním Městě ještě složitější úlohu.

Chodov mohl vyhrát daleko vyšším rozdílem, ovšem v brance se překonávala Alena Vokatá a v obraně Petra Havlíková. Vítězky tak konečné skóre mrzelo. „Máme moc šancí a netrefujeme se, což je škoda. Mít 41 střel a dát 5 gólů? Mohlo by jich být víc…“ míní Theimerová.

Ještě v jednom ohledu ostatní letní posily předběhla. Fanklub Chodova, jenž tradičně mezi sebou volí vlastní nejlepší hráčku utkání, vybral právě ji. A tak si Theimerová odnesla do kabiny i sladkou cenu. „Věděla jsem, že se to tady uděluje, ale překvapilo mě, že jsem to dostala já. Za což jsem ráda. Je to příjemný začátek,“ culí se.


Autor: Pavel Křiklan



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*