Martin Hájek už florbalistky Židenic nevede. Foto: Martin Flousek - xflorbal.cz
25. 9. 2014 Extraliga žen (5) KOMENTÁŘŮ

Židenice chtějí výš. Odchod Theimerové nás nepoznamená, říká kouč

 



Brněnské Židenice patří posledních několik let ke stabilním bojovníkům na konci osmičky, která zápolí o play off. Během léta postihly tým 2 velké ztráty: na Chodov zamířila Lucie Theimerová a kariéru ukončila Tereza Vránová. V jihomoravské metropoli přesto věří, že to tým negativně neovlivní a chtěli by skončit o něco výš než v minulém ročníku.

Asi nejzajímavější změnou byl přesun reprezentační obránkyně Lucie Theimerové do pražského Chodova. „Její odchod tým vůbec neovlivní,“ věří trenér Martin Hájek, který s týmem začal první kompletní sezonu včetně letní přípravy.

Vedle Theimerové bude v barvách Židenic chybět ještě jedna stálice. „Kariéru bohužel po zranění na letním turnaji ukončila Tereza Vránová,“ hlásí kouč odchod hráčky, která patřila k inventáři židenického florbalu.

Co se týče posílení, sáhli v Brně především do nižších soutěžních pater. „Přišly k nám hráčky, které za nás mají zájem hrát, nikoho jsme nepřemlouvali,“ komentuje Hájek. „Na rovinu jsme si řekli, jak to u nás chodí, že musejí makat, protože nikdo nedostane nic zadarmo,“ popisuje lodivod, který má zkušenosti také z mužských extraligových Otrokovic.

Do kádru tak přibyly Martina Babáčková z brněnských Bulldogs, Veronika Vývodová z Kopřivnice a konečně sestry Kateřina a Veronika Rozenbergovy. „Zdravě zvýšily konkurenční prostředí v týmu, což je dobře, protože nás to bude posouvat,“ říká trenér na adresu nových hráček.

Do kádru by postupně v Brně chtěli zapojovat také vlastní odchovankyně. „Chceme, aby získávaly zkušenosti, dále bychom kádr rádi stabilizovali, pokud to bude nutné, vhodně doplnili, popřípadě zkoušeli talentované hráčky z juniorky,“ plánuje Hájek.

Tým by se rád výsledkově posunul. „Ambicí je dostat se do play off a skončit o nějaký ten stupínek výš, tým přes léto tvrdě makal a věřím, že se toto přenese do sezony na palubovku,“ říká Hájek. Jeho tým však nový ročník nezačal zrovna šťastně. Debakl 3:12 od Herbadentu ovšem může odčinit už v sobotu na hřišti Olomouce v jednom z klíčových duelů o play off.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*