Marcel Pudich a Tomáš Pacák. Foto: Martin Neužil a Štěpán Tomš Marcel Pudich a Tomáš Pacák. Foto: Martin Neužil a Štěpán Tomš
25. 9. 2014 Superliga (7) KOMENTÁŘŮ

Střet zájmů? Arbitráž byla podjatá, tvrdí Boleslav i Tatran

 



Není konec! Řízení arbitrážní komise, která v minulém týdnu cenila přestupy Jana Jelínka a Tomáše Vávry, se dostává pod drobnohled. Mladá Boleslav oznámila, že bude chtít případ přezkoumat a poukazuje na podjatost. I střešovický Tatran si myslí, že v jednáních o Tomášovi Vávrovi šlo o střet zájmů.

Když před dvěma lety hrály Vítkovice s Chodovem extraligové semifinále, rozpovídal se Marcel Pudich o svých srdečních florbalových záležitostech. Předseda arbitrážní komise České florbalové komise byl hodně otevřený. „Při zápasech Chodova a Vítkovic, ve kterých o něco jde, jako třeba bylo finále poháru nebo nynější semifinále, mi vždy poposkočí srdíčko. I když až na malé výjimky už neznám hráče osobně, když můžeme, se syny zápasy rádi intenzivně prožíváme,“ svěřil se klubovému webu v rozhovoru:
Zakladatel Vítkovic Marcel Pudich: Je to jednoznačně předčasné finále!

Nyní se mu jako bumerang dostal na stůl případ, kdy rozhodoval právě o klubech, se kterými ho pojí citové pouto. Po jednáních, která vedl s Arbitrážní komisí o přestupech Jana Jelínka a Tomáše Vávry se dostal pod tlak. Mladá Boleslav i Tatran mluví o jeho podjatosti.

Jan Jelínek a Tomáš Vávra

Jan Jelínek a Tomáš Vávra

„Jsme přesvědčeni o tom, že jsme byli poškozeni. Domníváme se, že řízení bylo vedené nesprávně a podjatě. Využijeme všech opravných prostředků,“ volí hodně ostrá slova generální manažer boleslavského klubu Tomáš Pacák. Po verdiktu arbitráže by měl jeho klub zaplatit 175 000 korun za Jana Jelínka.

Josef Volf, prezident Billy Boy Florbal MB. Foto: Štěpán Tomš

Josef Volf, prezident Billy Boy Florbal MB. Foto: Štěpán Tomš

„Projevil se eminentní zájem zvýhodnit jeden klub na úkor druhého,“ tvrdí prezident mladoboleslavského klubu Josef Volf. Právě on musel vytáhnout z kasy 2 dny před startem ligy 175 000, aby klub nemusel k disciplinární komisi.

CELÉ VYJÁDŘENÍ MLADOBOLESLAVSKÉHO KLUBU:
Vyjádření BILLY BOY Florbal MB k rozhodnutí arbitráže v případě Jana Jelínka

Oba případy řešila 7členná komise, jejíhož šéfa volí Valná hromada ČFbU. Už několik let vede 9členný senát Marcel Pudich. Paradoxní ale je, že šéf arbitráže zakládal florbalové Vítkovice. I proto vnímají Středočeši komisi jako podjatou. Chtěli, aby případ řešil Martin Knobloch, který se však jednání nezúčastnil.

Podobně vnímají situaci také zástupci Střešovic. Tvrdí, že Pudich se stal po odchodu z Vítkovic jednou z tváří Chodova, jehož A-tým v roce 2005 i trénoval. „Sám jsem se přítomných arbitrů zeptal, zda zvážili, jestli nejsou ve střetu zájmů,“ říká sportovní manažer Tatranu Tomáš Kafka. „Na to předseda komise Marcel Pudich odvětil, že zřejmě mám na mysli jeho osobu. V komisi však zůstal a rozhodoval. Podal vysvětlení, že ho v dnešní době s Vítkovicemi či Chodovem nic nespojuje. Víme ale, že Marcela Pudicha s prezidentem Chodova Michalem Bauerem pojí dlouholetý osobní, pracovní i obchodní vztah,“ dodává Kafka.

kafka3

Střešovický Tatran už při prvních reakcích po verdiktu oznámil, že se zřejmě bude odvolávat. Vávru komise vedená Marcelem Pudichem ocenila na 55 tisíc, i když si Tatran představoval o 25 tisíc víc.

Serveru florbal.cz se podařilo získat i vyjádření šéfa arbitrážní komise.
„Jsem mimo florbal i Prahu přes 4 roky. S Chodovem nemám nic společného. Z Vítkovic, které jsem zakládal, neznám v současnosti žádného člena vedení a opustil jsem je v roce 1997. Co se týče napojení na Michala Bauera, tak on přestal být mým šéfem v roce 2000,“ vysvětluje Marcel Pudich.

Marcel Pudich jako trenér Chodova (rok 2005). Foto: Martin Neužil.

Marcel Pudich jako trenér Chodova (rok 2005). Foto: Martin Neužil.

„Chtěl bych navíc podotknout, že se jedná o rozhodnutí celého senátu, ne jen moje. Případy projednávalo 7 lidí a můj podpis je pod rozhodnutím proto, že jsem jeho předsedou,“ dodává.

Pokud chtěla mít Mladá Boleslav jako jednoho z arbitrů Martina Knoblocha, jeho nepřítomnost prý zapříčinily osobní důvody. „Omluvil se 1,5 hodiny před jednáním,“ přibližuje Pudich.

Arbitrážní kauza tedy zřejmě bude mít pokračování.


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

  • fanda napsal:

    Dle logiky výše uvedených „faktů“ so dovolím tvrdit, že s takovou by byl podjatý kde kdo a florbal můžete jako takový zrušit…

    • Oligarcha napsal:

      Tak tak, spíš začíná být zajímavá stále větší nabubřenost a bafuňářtství unie, v momentě kdy by se měli vyjadřovat a obhajovat tyto rozhodnutí, tak je ticho…snad se na to zapomene. Jsem už znechucenej platit další 500 za sezónu unii, která nedokáže nic zařídit či někomu reálně pomoci…

Napsat komentář

*