30. 5. 2011 Reprezentace (0) KOMENTÁŘŮ

Nejlepší florbalové školy jsou ze Švédska a Polska, poprvé přijel i Írán

 



Mistrovství světa škol, které proběhlo o uplynulém víkendu v Plzni, přineslo jedno očekávané vítězství švédského chlapeckého týmu a šokující triumf polských děvčat. Čeští zástupci získali jeden bronz zásluhou chlapců z Gymnázia Postupická.

Tradiční švédsko-finské finále v kategorii chlapců ovládl tým Tre Kronor z Mullsjö vítězstvím 6:3, když svěřenci Johana Ivarssona vedli už 5:0. V česko-slovenském duelu o třetí příčku vyhrálo Gymnázium Postupická nad slovenskou reprezentací po dramatu 9:8. Pořadatelský Stod podlehl Maďarům v zápase o 5. místo 3:13.

Gymnázium Mullsjö vyhrálo turnaj chlapců

Naprostým překvapením skončil turnaj dívek. Polská reprezentace, zastoupená týmem školy Zabi Rog LUKS Nolet, zůstala po celou dobu neporažena a svoji dominanci potvrdila i ve finále s finským výběrem, které vyhrála impozantně 8:1.

Největší překážku už totiž Zabi Rog překonal v semifinále, kde vyhrál nad Švédkámi, které stejně jako v kategorii chlapců reprezentovalo Gymnázium Mullsjö.

Polky ze Zabiho Rogu, překavpivé vítězky

První český výběr ze ZŠ Uherský Brod skončil po neúspěšném boji o bronz na čtvrtém místě, česká „dvojka“ ze ZŠ Dobruška byla pátá.

První mistrovství světa škol, které bylo prezentováno i jako šampionát příslušníka rodiny olympijských sportů, proběhlo za účasti devíti zemí za dvou kontinentů, v Plzni se představil i celek asijského Íránu.

Výsledky MS škol 2011 (Plzeň)

Chlapci:
Finále: Švédsko – Finsko 6:3
O 3. místo: Česká republika I – Slovensko 9:8

Další pořadí: 5. Maďarsko, 6. Česká republika II, 7. Nizozemsko, 8. Írán

Dívky:
Finále: Polsko – Finsko 8:1
O 3. místo: Švédsko – Česká republika 5:2

Další pořadí: 5. Česká republika II, 6. Nizozemsko, 7. Maďarsko, 8. Slovensko


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • ach jo... napsal:

    to je zase „kvalitní“ počtení… trafiční švédsko-finské finále v kategorii chlapců (asi to hráli někde v trafice) bych ještě bral jako tradičně dobře odvedenou kontrolu napsaného textu, ale vydávat toto setkání za první mistrovství světa škol, když už to samé prohěhlo v roce 2007 v Brně, to je tradiční dobrej novinářskej výkon… Holt kvalitní práce se zdroji se pozná hned…

    • Re napsal:

      Souhlas, jen doplním, že se jedná už o třetí MS středních škol, to druhé proběhlo v roce 2009 v Žilině

Napsat komentář

*