Liberecká radost po vítězství 5:4 nad Chodovem Liberecká radost po vítězství 5:4 nad Chodovem
28. 9. 2014 Superliga (1) KOMENTÁŘŮ

První senzace! Liberec obral o body Chodov!

 



Florbalisté Liberce se postarali o první větší překvapení nového ročníku extraligy. Dokázali doma porazit Chodov 5:4 po závěrečném rozstřelu. Pražané si vylámali zuby na gólmanovi Vítovi Vaníčkovi, který se stal hvězdou dodatečných nájezdů.

Liberec odehrál zápas s Chodovem bez respektu. Domácí tým šel do vedení už ve 2. minutě po nádherné akci Klucha s Valešem. A i když Pražané brzy vyrovnali, tak se dvakrát opět dostal do vedení tým zpod Ještědu.

I do poslední třetiny šli domácí s jednobrankovým vedením, ale osudnou se jim stala tvrdá hra, kterou sudí potrestali hned sedmi minutami přesilovky. S tou první, pětiminutovou si Chodov rady nevěděl, druhou však Kotlas ztrestal během tří sekund. Najednou byli hosté ve vedení a nutno říci, že hodně lacino. Domácí tým ale nesložil zbraně, vzal si time out a dvě minuty před koncem vyrovnal.

Rozhodovaly nájezdy a v nich zářil především gólman Vít Vaníček, který neortodoxním stylem zlikvidoval pět z šesti pokusů hráčů Chodova.

Pro Vítkovice byl duel na Vinohradech v podstatě generálkou před blížícím se Pohárem mistrů. Čeští šampioni brzy zápas začali kontrolovat a velmi lehko šlo do vedení 3:0. Pak ale nováček z Vinohrad ukázal, že se s ním rozhodně musí počítat.

Gólem do šatny dodal domácím sebevědomí Jakub Renčín a do poloviny zápasu bylo skóre otočené.

Vítkovice naštěstí měly ve svém středu Lukáše Hajka, který hraje v životní formě. Hrdina posledního superfinále v poslední třetině prokázal své střelecké schopnosti a i přes snahu SKV vrátil hostům vedení. Po konci zápasu napočítal Hájek čtyři góly a jednu asistenci.

Vinohrady sehrály další velmi vydařený zápas a stejně jako na Chodově byly favoritovi vyrovnaným soupeřem. Opět ale doplatily na menší zkušenosti.

—-

Ostrava nedokázala získat body ani napodruhé. Oproti zápasu na Spartě sice doma předvedla lepší výkon, Bohemians jí ale trestali z produktivity.

Domácí příliš brzy přišli o vedení a v průběhu zbytku zápasu jen doháněli náskok hostů. Do dvoubrankového vedení šli „klokani“ díky využití jediné přesilovky zápasu.

Podruhé vrátil Pražanům solidní náskok Martin Šimek. Domácí FBC sice 67 sekund před koncem díky Kašovskému snížilo na 4:5. Gól, který by znamenal zisk bodů, však už dát nedokázalo.

—-

Mladá Boleslav musela otrokovické Štěrkoviště dost dlouho dobývat. Domácím Panterům sice oproti loňsku chybí ofenzivní síla, dozadu však i proti silným Středočechům hráli velmi dobře. A protože v první třetině dokázali z minima vytěžit skoro vše, šlo se do kabin za stavu 2:2.

Hostům nepřidaly na klidu ani dvě nevyužité přesilovky v průběhu druhé třetiny a tak domácí hala stále věřila v bodový zisk.

Klíčový moment zápasu přišel 10 minut před koncem. Domácí tým měl při vyloučení Saláta jedinečnou příležitost srovnat skóre, namísto toho ale nechal vyniknout hosty – Jiří Curney ve vlastním oslabení navyýšil na 4:2 a vzápětí dal klid Středočechům gól Jana Jelínka.

Panterům nevyšla ani závěrečná power-play a tak možná příliš krutě prohráli 2:7.

VÝSLEDKY 2. KOLA:

Středa
BRNO – SPARTA 3:6

Sobota
PARDUBICE – TATRAN 4:9

Neděle
VINOHRADY – VÍTKOVICE 6:8
OSTRAVA – BOHEMIANS 4:5
LIBEREC – CHODOV 5:4SN
OTROKOVICE – MLADÁ BOLESLAV 2:7


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*