Jesper Alm Jesper Alm
26. 9. 2014 Švédsko (2) KOMENTÁŘŮ

Freestyle je zpátky! Švédsko zasáhla nová „zorro“ vlna

 



Móda florbalového freestylu a „zorro“ finta se vrací. Dlouho o nich nebylo slyšet. Borci jako Alex Nede, peter Runnestig nebo Janne Tähkä pomalu sešli z očí. Nyní ale svádí ve švédské Superlize souboje Daniel Johnsson a Jepser Alm. Největší machr ale elitní soutěž nehraje…

Když proti sobě nastupovali v ligovém zápase Daniel Johnsson z Helsingborgu a Jesper Alm z Linköpingu, čekala se fantastická podívaná. Kapitán Helsingborgu vždycky vymyslí nějakou překvapivou fintu a v superlize je považován za krále.

JESPER ALM

Jenže krále tentokrát porazil mladý princ. Tak nazvali Švédové Jespera Alma, spoluhráče Matěje Jendrišáka z Linköpingu. Stačil jeden krásný a hodně neobvyklý nájezd. Po geniálním zakončení si Alm vysloužil i potlesk domácího publika.

„Věděl jsem, že nemám moc možností, jak zakončit, ale zkusil jsem, tuhle variantu. Nakonec z toho byla velká paráda,“ přiznal Jesper Alm improvizaci pro serevr innebandymagazinet. Video s lahůdkovým nájezdem obletělo svět.

NIKLAS FISCHERSTRÖM

Ale tan nejlepší borec, který ovládá florbalové zorro-triky nejvyšší ligu ani nehraje. Niklas Fischerström nejradši mydlí florbal 3 na 3 za Engelen, kde sudí řídí zápasy z „empajru“. Velký florbal hraje za Hammarby „jen“ ve čtvrté nejvyšší soutěži. Do národního týmu a k několika titulům mistra světa, jako jeho brácha Peter to nedotáhl. Ale ruce má možná šikovnější.

Tak potrénujte, třeba vám to půjde stejně, jako jemu.


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*