Mirva Laitinen se raduje z gólu do sítě Zugu. Foto: Flickr, Michael Peter Mirva Laitinen se raduje z gólu do sítě Zugu. Foto: Flickr, Michael Peter
1. 10. 2014 Ženský florbal (2) KOMENTÁŘŮ

JAWOHL! VÍTKOVICE NA POHÁRU MISTRYŇ ZVLÁDLY ZÁPAS PRAVDY A PORAZILY ZUG 9:3

 



Hráčky Vítkovic parádně odehrály svou premiéru na Poháru mistryň a po soustředěném výkonu porazily švýcarský Zug 9:3. Výsledek je možná pro soupeře, v jehož barvách válčila také česká legionářka Terezie Párysová, až příliš krutý. V polovině utkání se dokázal na delší časový úsek dostat do tlaku, který ale nedokázal vyjádřit brankami. Zápas jsme sledovali ONLINE.

60:00 ZAZNĚL KONEČNÝ HVIZD, VÍTKOVICE ZVLÁDLY KŘEST OHNĚM A PORÁŽEJÍ SVÉHO SOUPEŘE 9:3. Hned 4 body se na tom podílela Denisa Ratajová, se kterou přinese florbal.cz rozhovor v nejbližších minutách. 

59:00 Zug se snaží útočit, nicméně o vítězi už nemůže být pochyb! Vítkovice to dokáží.

57:20 Nyní už se Zug na polovinu Vítkovic dostal, jeho tlak české hráčky brání v čele s kapitánkou Pastuškovou.

56:00 Oba týmy už pokračují v 5, Vítkovice drží míček na polovině soupeře a nedovolují mu alespoň zahájit nějaký poslední nápor.

54:00 Zraněná vítkovická kapitánka absolvuje také další přesilovku, což je dobré znamení toho, že by v případných krizových momentech mohla týmu pomoct.

53:02 Pastušková bohužel neproměňuje ani druhý nájezd Vítkovic, ale ty to zatím nemusí mrzet, navíc si ještě zahrají klasickou přesilovku.

52:09 ZUG SNIŽUJE. Převzal aktivitu a Natascia Hagg dává branku.

51:00 Utkání sleduje 372 diváků.

49:58 Timeout pro Zug.

49:23 DEVÁTÁ BRANKA VÍTKOVIC! A opět je to výstavní trefa do šibenice od HANY SLÁDEČKOVÉ.

49:00 Hra se nyní trochu uklidnila, ani jeden tým se k výraznému ohrožení branky soupeře nedostává.

46:14 VÍTKOVICE VEDOU 8:2! DENISA RATAJOVÁ využívá pas Ferenčíkové a přesilovku! Tohle už by Vítkovice neměly pustit.

46:03 Laitinen trefuje břevno, pak přes ní šla do brejku Wilhelm, tu zastavuje Ratajová.

44:53 Sledovali jsme mezidobí plné osobních soubojů, které končí trestným střílením pro Vítkovice. Šupáková ale vyjetou Colic nepřekonala. Dvě minuty tak odsedí Párysová.

41:03 VÍTKOVICE VEDOU 7:2! Tohle vypadá hodně dobře! Soustředěnou kombinaci zakončila MICHAELA ŠPONIAROVÁ ve spolupráci s Denisou Ferenčíkovou

40:00Skončila 2. třetina.

39:55 VÍTKOVICE VEDOU 6:2! Tohle je ta nejlepší odpověď! Když už se zdálo, že Laitinen bude chtít v čase 39:48 dohrát třetinu, vykouzlila 30metrovou kolmici na Léblovou, ta na sebe navázala obránkyni a předložila DENISE RATAJOVÉ, která z otočky propaluje Colic.

38:48 Nicméně Zug ožil, Kassandře Luck nyní skutečně chybělo už jen ono štěstí, aby z téměř nulového úhlu zavěsila do odkryté branky. A vzápětí přestřeluje také Mira Oksman.

37:00 Je vidět, že Vítkovice nechtějí situaci podcenit, na svou tradiční zápasovou hladinu už se dostává Dušan Dudešek, který hráčky hlasitě manažeruje. Stejně tak Jiří Velecký, který rovněž zvýšil hlasovou tóninu.

Vítkovice - Zug

35:20 Nicméně kapitánka Zugu může bez úhony vést svůj tým za vyrovnáním, mezitím Ratajová pálí druhou loženku.

33:08 Vzápětí sudí posoudil hit Mäkelä na Šupákovou jako trestný, z gestikulace se původně zdálo, že to bude dokonce za 5 minut, nicméně na časomíře odbíhají 2 minuty. Florbalisté Vítkovic na tribuně na dvojku reagovali zlostným bučením a výkřikem „Five!“

33:00 Zug pokračuje ve své aktivní hře, od pohledu to vypadá, jako by se přestal Vítkovic možná trochu bát, hráčky rovněž přitvrdily v osobních soubojích.

31:05 Před polovinou utkání se Zug nadechl k lehčímu náporu, nicméně obrana Vítkovic jej nepouští na dostřel a sama se teď, podobně jako soupeř v první části, snaží tvořit z rychlých protiakcí.

28:04 Vítkovice už slavily branku, když se jala míček po střele Ferenčíkové dorážet Sládečková, ale Colic stihla zasáhnout před brankovou čarou.

26:46 Vítkovice odehrály první minutu oslabení výborně, především Hana Sládečková. A měly i štěstí, když Oksman promáchla před prázdnou brankou. Šupákovou teď navíc Mäkelä přirazila na mantinel a Vítkovice si tak zahrají přesilovku, na kterou vybíhá i kapitánka Andrea Pastušková!

Vítkovice - Zug

24:30 Poprvé si zahraje přesilovku Zug, Ferenčíková předvedla typické florbalové bránění ve hře.

23:46 Podruhé už se Vítkovicím v přesilovce tak nevedlo. Měly sice tlak na míček, ale prakticky bez zakončení, takže německá reprezentantka a jedna z nových tváří v Zugu dokončila svůj trest a zapojila se do hry.

21:46 A další možnost pro český tým, 2minutový trest dostává Kuhlmann.

21:21 VÍTKOVICE ZVYŠUJÍ NA 5:2! VERONIKA ENENKELOVÁ zakončila svou samostatnou akci přesně k tyči. Mimochodem, poprvé se na hřišti v tomto střídání objevila Michaela Šponiarová.

20:01 První buly 2. části vyhrála tentokrát finská kapitánka Zugu Marjut Mäkelä.

20:00 PRVNÍ TŘETINA SKONČILA. Oba týmy měly v jejím závěru velké šance, nejprve se Kuhlmann ve skvělé pozici netrefila do branky, aby vzápětí akce Vítkovic 2 na 1 skončila na holi Bürgi.

18:00 Zug se dostal ke dvěma útočným výpadům, nicméně jeden zastavila Léblová, druhý skončil nepřesnou střelou kapitánky.

16:00 Vítkovice nadále drží míček na florbalkách, nyní se mohla prosadit Ferenčíková, ale brankářka Colic míček nakonec našla. Zug však není radno odepisovat, stále se snaží velmi agresivně napadat a Vítkovice si musejí dát pozor na chyby v obraně.

13:54 VÍTKOVICE VYUŽÍVAJÍ PŘESILOVKU! Byl to zámek, MIRVA LAITINEN se 2x zastřelovala, potřetí předvedla svůj pověstný švih po zemi a překonala brankářku Colic!

Vítkovice - Zug

12:58 Vítkovice si zahrají přesilovku, neboť přišel faul Sabriny Bösch.

10:53 VÍTKOVICE VEDOU 3:2! Gólové hody pokračují, Anna Niemcová si počkala se střelou, našla VERONIKU ENENKELOVOU, která krásnou ranou vrací vedení modrým!

10:12 ZUG podruhé vyrovnává! Pěknou kombinaci končí ranou do odkryté klece švýcarská reprezentantka Mischler.

7:52 VÍTKOVICE VEDOU 2:1! Jenže Zug neumí bránit standardky, po další se prosazuje KAMILA PALONCYOVÁ.

7:30 Vítkovice mají problém s hlubokým presinkem, kdy třeba nyní provedly hned 4 hráčky Zugu na polovině soupeře. Celkově působí zatím souhra obranné pětice Zugu kompaktněji.

5:51 JE VYROVNÁNO! Haakana propasírovala míček mezi tyčkou a nohou Kubíčkové.

4:30 Vítkovice jsou zatím aktivnější a plní tak teoreticky papírové předpoklady, Zug ale umí zahrozit z brejků a čeká na chyby, jako nyní kapitánka Mäkelä. Naštěstí pro Ostravanky nedokázala zakončit mezi tyče.

2:17VÍTKOVICE VEDOU 1:0! Učebnicová standardka v podání MONIKY LÉBLOVÉ.

0:00 První buly vyhrály Vítkovice zásluhou Hany Sládečkové.

-2:00 Z technických důvodů se nebudou hrát hymny, hráčky berou situaci s úsměvem a jdou si zakřičet týmové pokřiky.

-5:00 V hale zhasínají světla a začíná úvodní program pro tento duel. Hala není nijak převratně zaplněna, přesto se zatím opticky jedná o nejvyšší návštěvu. Vítkovice vbíhají na palubovku v modrých dresech, Zug bude hrát v bílých trikách s modrými rukávy a modrých trenýrkách.

30:00 Zahajovací sestava Vítkovic:
Kubíčková – Klapitová, Laitinen, Niemcová, Halfarová – Ratajová, Paloncyová, H. Sládečková – Enenkelová, Ferenčíková, Mahdalová – Šupáková, Kociánová, Léblová.

Z pohledu na sestavu je jasné, že Vítkovice začnou točit 2 obrany a 3 útoky. Obě marodící hráčky, tedy Pastušková a Šponiarová zůstávají mezi náhradnicemi, podle informací z ostravského tábora se minimálně s nasazením Šponiarové počítá v průběhu 2. třetiny.

-30:00 Česká legionářka Terezie Párysová by podle sestavy Zugu měla začít ve druhém defenzivním páru spolu s Mirou Oksman.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*