Denisa Ratajová zakončuje v utkání s Zugem
1. 10. 2014 Ženský florbal (4) KOMENTÁŘŮ

Hrát do vytažené obrany Zugu nám vyhovovalo, říká Denisa Ratajová

 



Povedená premiéra! Hráčky Vítkovic porazily na Poháru mistryň švýcarský Zug, což znamená, že na turnaji zůstanou do jeho vyřazovací fáze. K vítězství 9:3 přispěla 4 body Denisa Ratajová (2+2), která po utkání vyzvedla práci celé formace a také zkušenosti z finálových zápasů, které s týmem absolvovala v minulých letech.

Zug vyrukoval na Vítkovice s hlubokým presinkem, ovšem české šampionky si s tím dokázaly poradit. „Myslím si, že tím, jak moc vytáhly presink, otevíraly prostory. To nám vyhovovalo, byly tam díry a dokázaly jsme je přehrát,“ hodnotila Ratajová.

První branky Ostravanek padaly po ukázkově sehraných situacích. „Bavily jsme se o tom, že by to mohla být jedna z cest. Jsem ráda, že se to podařilo,“ přitakala mladá bojovnice. Vítkovice si průběh utkání hlídaly, otěže opustily jen jednou, zhruba na 10 minut druhé třetiny. „Tuším, že v té době jsme si dávaly špatné přihrávky, čehož soupeřky uměly využít a chytly se na tom,“ přemýšlela Ratajová.

Už trenér Jiří Velecký na včerejším tréninku nabádal hráčky k tomu, aby k utkání přistoupily jako k Superfinále. „Určitě je to naše výhoda, takové zápasy nám do dneška přinesly zkušenosti a jsem ráda, že jsme jich dokázaly využít,“ těšilo ji. Už tak může přemýšlet o tom, koho by chtěla pro semifinále. „Raději asi Švýcarky, ale favorizuji ve vzájemném utkání SB-Pro, s největší pravděpodobností na nás vyjde,“ myslela si.

Její 4 body jsou rovněž důkazem toho, že se její transformace v útočnici povedla. „Snažím se tam chytit, jsem ráda, že mám v lajně Kamču Paloncyovou a Hanče Sládečkovou, se kterými se mi dobře hraje. A nemohu zapomenout ani na Klepeto (Katarínu Klapitovou – pozn. aut.) a Mirvu Laitinen, je to odraz práce celé lajny,“ vychválila nakonec svou pětku.

Výsledek:
Zug United – 1. SC Vítkovice Oxdog 3:9 (2:4, 0:2, 1:3)
Branky a nahrávky:
6. Haakana (Umbricht), 11. Mischler (Umbricht), 53. Hagg (Mischler) – 3. Léblová (Klapitová), 8. Paloncyová (Ratajová), 11. Enenkelová (Niemcová), 14. Laitinen (Ratajová), 22. Enenkelová (Ferenčíková), 40. Ratajová (Léblová), 42. Šponiarová (Ferenčíková), 47. Ratajová (Ferenčíková), 50. H. Sládečková (Laitinen). Střely na branku: 20:29. Rozhodčí: Kirjonen a Sirkka (oba Fin.). Vyloučení: 6:1. Využití: 0:2. Diváci: 375. Nejlepší hráčky utkání: Brigitte Mischler – Veronika Enenkelová.

Sestavy:
Vítkovice: Kubíčková – Klapitová, Laitinen, Halfarová, Niemcová, od 51. navíc Novakovská a Vobořilová – Ratajová, Paloncyová, H. Sládečková – Enenkelová, Ferenčíková, Mahdalová (21. Šponiarová) – Šupáková, Kociánová, Léblová, navíc ve 27. na přesilovou hru a od 55. Pastušková. Trenéři: Jiří Velecký, Dušan Dudešek a Jaromír Veselý.

Zug: Colic – Bösch, Bürgi, Oksman, Párysová, Felder – Kuhlmann, Mäkelä, Haakana – Umbricht, Luck, Mischler – Wilhelm, Schibli, Hagg – N. Dellagiovanna. Trenéři: Renato Wyss, Lukas Kunz a Lutz Gahlert.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*