David Gillek a direkt proti AIK. Foto: Innebandymagazinet. David Gillek a direkt proti AIK. Foto: Innebandymagazinet.
2. 10. 2014 Švédsko (7) KOMENTÁŘŮ

Drsné Švédsko: Direkt za 6 zápasů, krosček bez trestu

 



David Gillek má nálepku problémového hráče. Něco o něm ví i vítkovický kapitán Pavel Brus, kterému v roce 2008 nevyzpytatelný Švéd faulem na MS zničil pár měsíců kariéry. Nyní trestá oporu Mullsjö švédská disciplinárka, za ránu po odpískání dostal stop na 6 zápasů.

Byl to první zápas sezony a Gillek zase neudržel emoce na uzdě. Když dohrával souboj s Erikem Anderssonem z AIK, nepochopitelně vyslal direkt do obličeje nic netušícího soupeře. Sudí si toho nevšimli a po následné potyčce vyloučili Gilleka i mstitele Karla-Johana Iraeuse na 2 minuty za hrubost.

Jenže video se dostalo k disciplinární komisi a ta po delší době vyřkla verdikt: Gillek bude 6 zápasů stát. „Jsem šokovaný a zklamaný. Čekal jsem, že nedostanu žádný trest,“ diví se Gillek.

Soudci viděli v jeho činu úmysl a ještě zákeřnost. Proto vynesli tak vysoký trest. Gillek bude chybět svému týmu téměř čtvrtinu základní části. Mullsjö se bude odvolávat.

Kliku tak měl Martin Östholm, který si po krosčeku na Filipa Mbanzu odseděl jen trest. „Byl to zápas plný emocí a adrenalinu a nezachoval jsem se zrovna nejlépe. Ale sezona běží dál a budou daleko horší zápasy,“ okomentoval drsný direkt reprezentační bek. Jeho prohřešek se k disciplinárce nedostal.


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*