5. 10. 2014 Superliga (9) KOMENTÁŘŮ

Sparta stále na 100 procent, Panteři zase bez bodu

 



Tři kola a už pořádná propast. Týmy Vinohrad, Pardubic, Ostravy a Otrokovic asi pomalu začínají přemýšlet o hrozbě play down. Naopak Liberec je po těsném vítězství nad Pantery v luxusní pozici a Sparta je nadále 100procentní!

Boleslavský dream team pokračuje ve spanilé jízdě extraligou. Po Liberci a Otrokovicích si smlsnul i na sokolech z Vinohrad. Lví podíl na vítězství měl první útok Billy Boys, bratři Chroustové s Jiřím Curneyem si dohromady připsali 14 kanadských bodů!

V brance favorita nastoupil poprvé v sezoně mladý Jakub Výtisk a ročník pro něj vůbec nezačal šťastně, když ho překonal vlastní spoluhráč Radim Křenek. V 9. minutě už ale domácí vedli 3:1 a převzali otěže zápasu pevně do svých rukou. Postupně náskok zvýšili až na 9:1, a i když se poté dostali ke slovu i hráči SKV, o vítězi bylo dávno rozhodnuto. Nakonec Středočeši nasypali do branky Karla Mrkose 14 gólů a dali jasně najevo, že letos to s útokem na titul myslí opravdu vážně.
___

Bohemians nebudou na obnovenou premiéru v hale na Děkance vzpomínat v dobrém. Vyrovnaný souboj na svou stranu ve 3. třetině překlopili hráči Brna a z Prahy si vezou cennou výhru.

„Klokani“ celý zápas tahali za kratší konec. Nejprve museli v úvodní části dohánět 2gólové manko. A když se jim to podařilo, nechal se po diskutabilním souboji vyloučit na 5 minut Tomáš Kindl. Bulldogs se však během dlouhé přesilovky prosadili pouze jednou, vzápětí za domácí opět srovnal Bagin.

Do 3. části vstoupilo lépe Brno, které vstřelilo důležité 2 góly a definitivně strhlo vedení na svou stranu. Domácí už nezachránil ani gól Martina Kisugiteho. Bulldoky může na výhře mrzet pouze to, že přišli o svého kapitána Martina Koutného, který si během utkání přivodil zranění.
___

Liberec překvapivě válí! Po Chodově na domácí půdě zdolal rovněž Otrokovice. Tým, jenž musel na jaře příslušnost v nejvyšší soutěži potvrdit až v play down, je tak aktuálně na 6. místě tabulky.

O vítězství rozhodli Severočeši především v úvodní třetině, kdy vstřelili 3 branky a zaskočili tak Panthers. Ti se do zápasu vrátili až v závěrečné periodě. Za stavu 5:1 pro domácí spustili pořádnou smršť. Nejprve se ve 44. minutě prosadil Sovják, o 3 minuty později snížil Kostka a o dalších pár vteřin přidal 2. branku znovu Sovják.

Liberec tak měl namále, Otrokovice snížily svou ztrátu na rozdíl 2 branek, na vyrovnání však nakonec nedosáhly. V závěrečné hře bez brankáře se ještě prosadil Martin Nagy, ale to bylo vše. Liberec tak porazil Pantery 6:5.
___

Sparta pokračuje v krasojízdě. V duelu s Pardubicemi kráčela od 1. třetiny jasně za vítězstvím a už ve 31. minutě vedla 4:0. Pardubice se vzmohly na odpor až v poslední části, což na výhře domácích nic nezměnilo.

Do vedení poslal Pražany v 10. minutě Jakub Vrána. Svatoš mu naservíroval míček na střed a Vrána se nemýlil. Jen 44 sekund před první sirénou obešel 2 hráče Rodina a poslal svůj tým do 2gólového vedení. Hráči Pardubic si mohli v prostřední části vyčítat nedisciplinovanost. Na trestnou mířili hned 3.

A Sparta trestala. Nejprve vstřelila v polovině utkání 2 slepené góly a poté využila přesilovku 5 na 3. Pardubice se sice ve 3. části střelecky probudily, ale pouze korigovaly výsledek. Ze Sparty si tak odvezly porážku 3:7 a v nové sezoně ještě nemají ani bod.

CER_3922
___

Tatran navázal na své předešlé výkony a Ostravu na domácí půdě vyprovodil 8 brankami. Střešovičtí trestali skoro každou chybu soupeře a zápas ovládli po výsledku 8:3, 3 body se na vítězství favorita podílel Jan Natov.

Jako první ovšem šla do vedení Ostrava. Už v 15. minutě však domácí Jan Zavadil zvýšil na 3:1. Úvodní část byla celkově z obou stran dost zběsilá. Ostravané stihli ještě jednou snížit, ale domácí zásluhou Jana Natova opět odskočili o 2 branky.

O výhře Střešovic s konečnou platností rozhodla prostřední část, ve které svěřenci Jiřího Jakoubka vstřelili 3 góly za sebou. Dva body v utkání zaznamenal mladý talent Střešovic Marek Beneš.

VÝSLEDKY 3. KOLA

Sobota
MLADÁ BOLESLAV – VINOHRADY 14:5
BOHEMIANS – BRNO 4:5

Neděle
LIBEREC – OTROKOVICE 6:5
SPARTA – PARDUBICE 7:3
TATRAN – OSTRAVA 8:3


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*