3. 10. 2014 Ženský florbal (0) KOMENTÁŘŮ

PŘEKVAPENÍ SE NEKONALO, VÍTKOVICE PODLEHLY DJURGÅRDENU 2:9

 



Hráčky Vítkovic se ve svém druhém utkání na Poháru mistryň postavily největšímu favoritovi turnaje a překvapení se nekonalo. České mistryně podlehly Djurgårdenu vysoko 2:9 a téměř jistě se zítra večer postaví v semifinále švýcarskému Churu.

60:00 Konec utkání. Vítkovice podlehly švédským mistryním 2:9.

59:16 Djurgården vede 9:2. V samém závěru ještě skóruje Nilsson.

57:01 Třetí lajna Vítkovic nyní dlouho držela soupeřky na jejich obranné polovině, bohužel ji ale neústupná obrana nepustila do větší šance.

55:43 Další útočný výpad Vítkovic zastavila nepřesnost, v posledních minutách hra vyrovnala.

53:37 Švédky nechtějí zůstat pozadu a opět zatopily před Ranochovou, brankářka Vítkovic odolala.

50:55 VÍTKOVICE SNIŽUJÍ NA 2:8. TOHLE BYLA ZJEVNĚ SECVIČENÁ PARÁDA. UŽ Z KOMUNIKACE MEZI FERENČÍKOVOU A NIEMCOVOU BYLO JASNÉ, ŽE SE NĚCO CHYSTÁ, HALFAROVÁ NA SEBE KRÁSNĚ NAVÁZALA OBRÁNKYNI A NEKRYTÁ FERENČÍKOVÁ DOSTALA LOB NA BEKHEND, KTERÝ POSÍLÁ DO SÍTĚ. VELKÁ LIBŮSTKA!

50:10 Šupáková vstoupila do individuální akce seknutím a dostává 2 minuty.

49:03 Chybu v rozehrávce občas udělají také Švédky. Z jedné takové nyní těžila Šponiarová, ale trefuje břevno. Škoda.

48:13 Oba týmy si zaútočily a obě brankářky byly pozorné.

47:40 Sledujeme klidnější pasáž hry, kterou nyní oživila Mertsalmi, která uklouzla při zpracování lobu. Nicméně elegantní otočkou na jednom koleni zabránila v presinku Ratajové. Hezký a estetický moment.

43:45 Sjödin se parádně prokličkovala od mantinelu, položila si Ranochovou, ale místo přihrávky na oblíbenkyni vítkovického prezidenta Tomáše Krásného Joony Wyren zkusila zakončit sama a nepochopitelně nedává.

41:45 Vítkovice se snaží o hlubší presink, což snad bude na soupeřky platit.

40:01 Úvodní buly 3. části pro sebe získal Djurgården.

40:00 Skončila 2. třetina.

39:55 V poslední minutě druhé části nejprve Sjödin 2x ohrozila Ranochovou, aby vzápětí stihla přeběhnout na druhou polovinu a zablokovat bombu Šupákové. Tomu se říká kvalitní střídání.

38:50 Seběhnutí Gustafsson skončilo ranou a dorážkou, kterou pokryla Ranochová.

37:32 Ratajová zkusila sama před brankou přehodit brankářku, míček od pohledu možná lízl břevno a odráží se pryč.

36:41 Djurgården vede 8:1! Další rychlý kontr po ztrátě končí brankou Sjödin, jež tak završila hattrick. 

35:30 Djurgården vede 7:1! Sládečková se dostala do úzkých na půli hřiště a přišla o míček. Následnou akci 2 na 1 proměnila Aanerud. 

33:44 Vítkovice opět zkusily několik akcí, následoval rychlý kontr soupeřek, nicméně skončil na finální přihrávce.

32:18 Švédky jsou v plném počtu a poprvé v zápase se na hřišti objevuje vítkovická obránkyně Petra Mandátová.

30:19 Premiérově se ke svému projektilu dostala Laitinen, ale její rána se nevešla mezi tyče. Je vidět, že minimálně kapitánka Mertsalmi svou krajanku zná a tuší, co by mohlo přijít, poněvadž si směrem k ní korigovala Nilsson.

29:27 Vítkovice si zahrají přesilovku, Dahlström zablokovala hůl Šupákové.

29:17 Na hřišti se objevuje Kamila Paloncyová, ve druhé formaci nahrazuje Andreu Pastuškovou. A hned dostává pas před prázdnou branku, na který nedosáhla.

27:41 Djurgården vede 6:1! A jak to tak bývá, když máte den, máte i štěstí. Přízemní projektil Mertsalmi z půlky hřiště se od noh Nilsson odrazil rovnou na hůl Sjödin, která doklepla. S tím nešlo nic dělat. 

26:46 A další smůla pro Vítkovice. Ratajová si hezky počkala na rozehru Djurgårdenu, jenže vzápětí v akci 2 na 1 nedostala míček přes Gustafsson na Sládečkovou, která by téměř jistě zametla do prázdné branky.

25:26 Ferenčíková se řítila z úhlu do šance, do její bomby ale stihla vložit hůl Andersson.

24:12 Djurgården vede 5:1! Hezký florbalový moment. Po rozehrávce Švédek přišla rychlá akce na 3 doteky a bezpečné vstřelení branky od Varli. 

23:52 Vítkovice se snaží prorazit dopředu, jenže chybu v rozehře vystihuje kapitánka Mertsalmi a pálí bekhendem z otočky. Ranochová stihla dát nohy k sobě.

22:04 Vítkovice by si měly lépe hlídat vždy jeden vyběhnutý hrot Djurgårdenu. Takhle prošel nepříliš rychlý lob až na nekrytou Aanerud, která bekhendem trefuje koleno Ranochové.

20:09 Djurgården už vede 4:1! Úvodní buly periody sice vyhrály Vítkovice, ale křížný pas využívá Varli.

V průběhu utkání je v tichu haly slyšet, jak spolu hráčky komunikují. Což v reálu znamená, že se mísí čeština, slovenština, finština, švédština a samozřejmě angličtina. Takový Dušan Dudešek se s tím ale příliš nepáře a když na Šupákovou dotírala jedna ze soupeřek, zakřičel: „Nešahej na ni!“

20:00 Skončila 1. třetina.

19:45 Přitvrdit umí také Katarína Klapitová, která nyní dotírající Jerkesten posadila na zadek.

18:38 Další útočné výpady na obou stranách, Vítkovice mohly kuriózně přijít ke druhé brance, když Andersson málem hlavičkovala do vlastní branky.

16:34 Vítkovice se nadále snaží útočit, brankářka Švédek si musela poradit třeba s ranou Vobořilové, na druhé straně se do jasné pozice proháčkovala Jerkesten. Ranochová chytá.

14:38 Djurgården vede 3:1! Vzápětí se navíc prosazuje Lindström. 

14:05 Novakovská nyní krásným hitem odstavila Jerkesten, míček prošel až k zapomenuté Mahdalové, ale ta sama nezakončila. Tohle je velká škoda!

11:45 Laitinen se toho dnes nebojí: když Klapitová prohrála míček v souboji s Lindström, přišla a svou slovenskou překladatelku zastoupila ostrým podseknutím míčku, který tak odpálila před fenomenální Švédkou. Jednoruč…

10:21 Ferenčíková si agresivně došla pro rozehru Djurgårdenu, poslala Šponiarové a je jen obrovskou smůlou, že míček následně nedokázala tečovat Pastušková.

9:43 VÍTKOVICE SNIŽUJÍ NA 1:2! HANA SLÁDEČKOVÁ si dobře našla nehlídaný prostor a nedala brankářce soupeřek šanci.

9:05 Vítkovicím nelze upřít útočné záměry, bohužel jim ale zatím nejde pokrývat dorážející hráčky, což ústí ve velké šance. Jako třeba nyní, kdy Ranochovou zachránila tyčka.

7:12 Napadení rozehrávky Ferenčíkové vedlo až k vyložené šanci Mattson. Nicméně hráčka, která na sebe upozornila na mistrovství světa v Ostravě a v Brně, přestřelila branku.

5:16 Djurgården vede 2:0! Emelie Lindström využívá bleskově standardku, ze které se rozehrávalo. 

5:14 První vyloučení! Mirva Laitinen při bránění zřejmě neudržela rovnováhu a na moment zaklekla na obě kolena.

4:30 Třetí švédská formace poprvé vyloženě zamkla Vítkovice, nicméně přes hradbu těl neprošla žádná střela až přímo k Ranochové a vše končí výběh Šupákové po pasu Novakovské.

2:12 Vítkovice mohly vyrovnat, Sládečková s Ratajovou šly 2 na 1, nicméně první jmenovaná nedokázala zkrotit míček a umístit jej za záda Djurling.

1:26 Djurgården vede 1:0! Sjödin byla pohotová a doráží za Ranochovou. 

1:00 Oba týmy si poprvé zaútočily, za Vítkovice předvedla nadějnou střelu Mahdalová. Zajímavostí je, že první obranný pár Klapitová, Laitinen strávil na hřišti při první směně 47 sekund.

0:01 Úvodní buly utkání vyhrál Djurgården. Vítkovice nastoupily v modré, jejich švédské vyzyvatelky v bílé.

-5:00 Po utkání Wileru s Falunem si dnes ráno sedačky zřejmě odpočinou. V hale je zatím naprosté minimum diváků a také další týmy až na výpravu SB-Pro zatím zůstávají na hostelu.

-10:00 Sestava Vítkovic: Ranochová – Klapitová, Laitinen, Niemcová, Halfarová, Novakovská, Vobořilová, Mandátová – Ratajová, H. Sládečková, Mahdalová – Šponiarová, Ferenčíková, Pastušková – Šupáková, Kociánová, Léblová – Paloncyová.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*