4. 10. 2014 Ženský florbal (0) KOMENTÁŘŮ

Vítkovice nesmíme nechat střílet, říká Hanka Lacková. Podle trenérky je důležitou hráčkou

 



Dnes večer se svým Churem vyzve v semifinále Poháru mistryň Vítkovice. Česká světoběžnice Hanka Lacková bude stát na opačné straně barikády, nejspíš ve 2. útočné formaci Piraní. Ty už podle reprezentační forvardky nechtějí zažít prohrané finále a celý turnaj by rády vyhrály.

Lacková už zápas netrpělivě vyhlíží. „Těším se, je to pro mě větší motivace, teď navíc hodně holek znám z reprezentace,“ připomíná, že se vrátila do národního týmu. Se semifinálovým losem je prý její tým spokojen. „Chtěli jsme jít z 1. místa, protože Švédky jsou určitě těžší soupeřky než Vítkovice,“ porovnává.

Po utkání Vítkovic s Zugem byla schopná popsat, na co si Chur musí dávat pozor. „Vítkovice jsou rychlé, hrozí z protiútoků a v utkání proti Zugu bylo vidět, že dobře střílí, takže je nesmíme pustit do střel,“ vypočítává.

Pro tým z domácí země nemůže existovat jiný cíl než turnaj vyhrát. „No samozřejmě! Holky říkaly, že už ve finále byly a prohrály, takže cíl je vyhrát, nic jiného neexistuje, navíc, když není zápas o 3. místo. Ale samozřejmě nejdřív je třeba se do finále dostat,“ usmívá se Lacková.

Proti vítkovickým stratégům Veleckému, Dudeškovi a Veselému se postaví na opačné straně těžký kalibr: mistryně světa z roku 2005 Natalie Stadelmann a Mirca Anderegg. „Samozřejmě, že to pro nás nebude jednoduché utkání, očekávám, že o vítězství budeme muset tvrdě bojovat,“ přemítá Stadelmann. Piraně by se měly spolehnout na skupinu fanoušků, která je vždy podporuje. „Máme jich dost a je fajn před nimi hrát,“ potvrzuje trenérka.

Stadelmann

Vedení Churu sledovalo obě vítkovická utkání. „Některé věci v jejich hře už máme vypozorované, věříme, že poté, co to předáme hráčkám, budeme perfektně připraveni,“ míní hlavní trenérka. Lacková by také mohla přispět svou troškou informací do mlýna. „To by asi mohla, ale takové způsoby získávání informací nepraktikujeme. Věříme, že se bez toho dokážeme obejít a skvěle se připravit,“ zavrhuje tuto myšlenku.

Na českou legionářku bude spoléhat na hřišti. „Je důležitá, nejen na hřišti, kde vždy znamená nebezpečí pro soupeřovu obranu, ale také pro tým do kabiny,“ vychvaluje svou svěřenkyni. Sympatie jsou přitom vzájemné. „Natalie je super. Bála jsem se, zatím jsem se ženami jako trenérkami moc nevycházela, ale zvládá to super, ještě s Mircou v tandemu. Zatím si nemám na co stěžovat,“ hodnotí Lacková působení pod vedením 2 legend ženského florbalu.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*