Ústřední postavou Bohemians se stala Hana Poláková, která nastřílela 5 gólů!
6. 10. 2014 Extraliga žen (3) KOMENTÁŘŮ

Hráčky Bohemians se trápily s Olomoucí, Chodov rozprášil ELITE 13 góly

 



Novým lídrem ženské extraligy je Chodov. Jeho hráčky nadělily ELITE 13 branek a vzhledem k tomu, že si jejich konkurenti Herbadent a Vítkovice své zápasy odložili, vyhouply se do čela tabulky. Naopak nejnapínavější zápas se odehrál na Děkance, kde Olomouc dokázala dát domácím Bohemians 6 gólů, přesto nakonec odjíždí s prázdnou.

Hráčky FBS totiž nedokázaly uhlídat střelkyni Hanu Polákovou. Bývalá olomoucká útočnice měla den a nasázela celkem 5 gólů! Když v 9. minutě zkompletovala hattrick, málokdo v hale tušil, že zápas vůbec nebude jednoznačný. Na druhé straně se totiž rozehrála Adéla Pantělejevová, která se podepsala pod 3 góly (1+2), jenže na vyrovnání na 5:5 a na 6:6 vždy vzápětí dokázala odpovědět Poláková. Nakonec se její tým radoval z výhry 8:6. „Zbytečně jsme připustily drama, když jsme soupeře nechaly dotáhnout skóre. Tři body bereme,“ oddechla si trenérka FbŠ Zuzana Jelínková.

To Chodov žádné komplikace nepřipustil. S ELITE demonstroval svou útočnou sílu a všech 13 branek stihl za úvodní 2 třetiny! Tu prostřední dokonce vyhrál 9:2! Alespoň 3 body si připsaly všechny 4 jeho ofenzivní letní posily, Eliška Křížová byla ještě o bodík lepší (2+2). „Začaly jsme konečně proměňovat šance. Mrzí mě jenom neproduktivní 3. třetina, jinak jsem se zápasem spokojena,“ těšilo chodovskou trenérku Michaelu Marešovou. V sestavě poražených chyběla vedle několika indisponovaných hráček také slovenská útočnice Lucia Košturiaková. Ta totiž po necelém roce přestupuje zpět do Herbadentu!

Hráčky FBC Ostrava nenavázaly na svůj 12gólový koncert na hřišti Tatranu a v Brně pro změnu nedaly gól ani jeden. Židenice naopak napravily prohru v Olomouci a po hubené výhře 2:0 získaly první body v nové sezoně. „Holky se na hřišti rvaly jako lvi a díky tomu jsme dnes vyhráli. Věřím, že se od tohoto výkonu odrazíme a příští týden přidáme ještě něco navíc,“ myslel kouč Martin Hájek už na zápas s Tatranem.

Liberec dotáhla za výhrou na Vinohradech kapitánka Klára Leierová, která zařídila 4 z 5 branek Crazy girls. Prosadila se v oslabení z trestného střílení po faulu Zuzany Macurové, v obou přesilovkách svého týmu pak nahrála na trefu Haně Koníčkové. Navzdory prohře 1:5 hodnotila trenérka SKV Magdalena Kotíková duel pozitivně. „Holky se každým zápasem zlepšují v obranných činnostech, což je pro nás důležité. Naším cílem taky je naučit se proměňovat gólové šance,“ tušila.

Další 2 zápasy 3. kola se odehrají až v prosinci. Herbadent si odložil zápas po domluvě s Tatranem, Jičín si na klání s Vítkovicemi musí počkat kvůli jejich účasti na Poháru mistryň.


Autor: Pavel Křiklan



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*