Radost hráčů FBC Liberec. Foto: facebook Radost hráčů FBC Liberec. Foto: facebook
7. 10. 2014 Superliga (2) KOMENTÁŘŮ

Liberec chce prodloužit sérii, Vinohrady zase první body

 



Před sezonou se o obou týmech říkalo, že se spolu budou bít ve spodní polovině tabulky. Jenže Liberec v úvodních 3 kolech zavedené pořádky boří a je na 6. místě extraligy. To Vinohrady stále usilují o první výhru v extralize. Po těžkém trojboji, kdy narazily na Chodov, Vítkovice a Mladou Boleslav, si brousí zuby na premiérové body. Opravdové rozložení sil tak naznačí až dnešní vzájemný duel.

Liberecký tým přivítal v minulém kole soupeře z Otrokovic. Domácí si po 2 třetiny drželi dobrý náskok, ale zaváhání v závěrečné periodě utkání hodně zdramatizovalo. Nakonec však Severočeši dokázali vyhrát těsně 6:5.

Tým ze severu se dostal hned v první 20minutovce do 3brankového vedení a své soupeře přehrával. „Myslím, že v 1. třetině jsme nastoupili výborně, soupeře jsme skoro k ničemu nepustili,“ řekl po duelu Prokop Ferdan, jenž zaznamenal 3 body za gól a 2 nahrávky. „Ve 2. třetině jsme začali dělat chyby, ale pak jsme se do toho dostali. Třetí třetina se nám však vůbec nepodařila,“ věděl mladý útočník, který byl vyhlášen nejlepším hráčem, o nepovedeném závěru.

V zápase s Vinohrady budou muset Severočeši udržet koncentraci po celých 60 minut. Vinohrady totiž potrápily v prvním zápase Chodov a ve druhém nebyly daleko od senzace proti mistrovským Vítkovicím. V úvodních 2 kolech tak naznačili, že otlounkákem pro všechny rozhodně nebudou.

Jenže pak přišla rána v Mladé Boleslavi, kde svěřenci Jana Pazdery dostali 14 branek. „Rozdíl mezi oběma týmy je tak vysoký, že skóre je pro nás ještě přijatelné,“ řekl po utkání kouč Vinohradských. Předchozí duel tak pro jeho hráče může být včasným probuzením.

Liberec přivítá Vinohrady dnes od 16.10, zápas můžete sledovat živě na programu ČT Sport.


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*