Lukáš Studený
9. 10. 2014 Superliga (8) KOMENTÁŘŮ

Rok nedal gól, teď pálí za Liberec. Lukáš Studený sestřelil Vinohrady

 



Liberec je na vítězné vlně a připsal si na konto třetí vítězství v řadě. Severočeši po výhrách nad Chodovem a nad Otrokovicemi přidali další skalp, tentokráte však ve velkém stylu – soupeře z Vinohrad přejeli 11:4. Hlavním hrdinou vítězů byl Lukáš Studený, který pražského soupeře skolil čtyřmi ranami.

Loni se v dresu Mladé Boleslavi v extralize nedokázal střelecky prosadit. Teď však září v dresu Liberce. A přesně takového hráče Severočeši potřebují. „Byli jsme velice dobře připravení. Vinohrady nám vzadu odkrývaly prostory na brejky a tak nám to tam padalo,“ vysvětloval po zápase Lukáš Studený, čtyřgólový střelec televizního duelu.

S domácími to však na začátku duelu nevypadalo moc dobře, dvakrát inkasovali v oslabení a prohrávali. „Řekli jsme si, že góly prostě padly. Bylo to v oslabení, takže žádná nestandartní situace. Do konce třetiny jsme dokázali otočit a jeli jsme od nuly, před námi čtyřicet minut,“ říká Studený, že se svým týmem nepropadli panice. „Zvládli jsme to krásně,“ doplňuje útočník s úsměvem.

Hodně pomohli týmu i diváci, kterých dorazilo do Dukly přes čtyři sta. V Liberci jsou totiž zvyklí na několikanásobně nižší návštěvnost a bouřlivá atmosféra tak byla vynikající. „Díky divákům jsme byli divocí. Jsme rádi, že jich přišlo tolik a podporovali nás,“ nezapomněl Studený na důležitého „hráče“.

Letošní sezona na severu Čech zatím začala náramně, oproti předchozím dvěma ročníkům atakuje Liberec přední příčky tabulky. „Myslím, že kluci získávají zkušenosti, dozrávají. Radek Valeš má skvělou formu, i celá jeho formace. Naší lajně to tam taky začalo padat, dneska jsme přidali nějaké branky,“ pochvaluje si liberecká pětadvacítka formu týmu. „Jestli to takhle půjde dál, máme určitě šanci na play off,“ neskrývá Studený ambice týmu.

Oproti tomu na straně hostů je situace opačná. Ze čtyř duelů, které zatím Vinohrady odehrály, se nepodařilo zabodovat a Pražané jsou tak na úplném dně tabulky. „Rozhodla naše netrpělivost. Měli jsme více šancí, ale tím, že jsme všechno chtěli hned, tak jsme si utkání prohráli. Všechny naše útočné akce i brejky Liberec dobře vyřešil,“ jmenoval důvody prohry Jan Svoboda.

Mladý vinohradský útočník je zklamán pozicí týmu v letošním ročníku, ale ví, že jeho tým nehraje nejideálněji. „Byla to nekoncentrovanost a individuální chyby. Nebyli jsme připravení. Takové elementární chyby nás trápí od začátku sezóny, a pokud se nezlepšíme, tak sestoupíme z této ligy,“ uvědomuje si Svoboda tvrdou realitu. Sezona je ovšem na samém začátku.

Co tedy změnit do dalších zápasů? „Víme, co chceme hrát. Ale bohužel neplníme taktické pokyny, potom z toho dostáváme góly. To je jediná věc,“ říká Svoboda. Je to tedy celé na hráčích, své zlepšení mohou ukázat nedělním utkání s Otrokovicemi. Liberečtí v sobotu vyjedou čelit do Ostravy tamním Vítkovicím.


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*