Martin Zozulák, Pardubice Martin Zozulák, Pardubice
24. 10. 2014 Superliga (4) KOMENTÁŘŮ

Zozulák se vrací na Chodov, Sokolové hostí Buldoky

 



Kompletní 6. kolo čeká o víkendu extraligové hráče. O první body se ve vzájemném souboji porvou Otrokovice s Ostravou, ve zvířecím souboji se střetnou brněnští Buldoci a Sokolové z Vinohrad. Na nedělní zápas proti svým bývalým spoluhráčům z Chodova se už určitě těší Martin Zozulák. Stoprocentní bilanci budou hájit Tatran, Mladá Boleslav a Vítkovice.

Superdůležitý záchranářský souboj uvidí otrokovické Štěrkoviště. Domácí v úvodu soutěže sráží neuvěřitelně chabá produktivita, s úspěšností střelby těsně přes 10 % a průměrem 2,4 vstřeleného gólu na zápas není divu, že se loňský překvapivý semifinalista nachází bez bodu na posledním místě nejen v obou zmíněných statistikách, ale i v celkové tabulce. Z bídy by mohl ofenzivu Panterů vytáhnout Lukáš Uhrinovský, který by konečně měl být trenéru Foltovi k dispozici.

Nulu na kontě bodů má ale i Ostrava. Živou vodou mladý tým nepolil ani brankářský veterán Štěpán Laja, který sice proti Pardubicím nezachytal špatně, na body to ale stejně nestačilo. Příslibem by pro FBC mohl být středeční pohárový zápas s prvoligovým Rožnovem, který Ostravané jasně vyhráli a vstřelili v něm 9 gólů.

OTROKOVICE – OSTRAVA, sobota 17:00

Liberec by se chtěl zbavit nálepky specialisty na play down a za tímto cílem vykročil správnou nohou. Kromě vítězství nad svými konkurenty z Otrokovic a Vinohrady sebral senzačně 2 body Chodovu a zápas dokázal v některých fázích pořádně otrávit i Vítkovicím. Na Tatranu se tým trenéra Nesměráka bude snažit vybojovat další body „nad plán“.

Historicky nejúspěšnější český tým ale zatím sezonou prochází pohodově, plný počet bodů přivezl i z Cesty na jih a vede tabulku. Tatranu se přes léto prakticky rozpadla obrana, absence 4 stabilních beků z minulého ročníku ale zatím není vůbec znát a daří se i útoku. Pokud střešovičtí přes víkend formu neztratili, bude pro ně Liberec chutným zákuskem.

LIBEREC – TATRAN, sobota 17:30

Vítkovice minulou neděli díky famózní třetí třetině otočili utkání s Chodovem a proti dalšímu pražskému soupeři budou chtít začít zostra už od začátku. Fanoušci budou zvědaví na v poslední době skvěle hrajícího Jakuba Hubálka a také na Lukáše Hájka, který bude chtít po jednozápasovém půstu opět navázat na svou bodovou šňůru.

Sparta ale rozhodně nebude jednoduchým soupeřem. 12 bodů z prvních 4 zápasů pasovalo rudé do role černého koně letošní sezony. Tým táhnou obránci Jan Marvánek a David Ježek, nejproduktivnějším hráčem je nevysoký útočník Ondřej Svatoš. O sparťanské góly se ale v 5 zápasech podělilo hned 13 střelců, takže se vítkovická obrana bude mít určitě co ohánět.

VÍTKOVICE – SPARTA, sobota 18:15

Mladá Boleslav zatím plní předsezónní papírové předpoklady. Tým, který jako kapitán vede staronový náměstek primátora města Jiří Bouška, sice v úterní televizní dohrávce porazil díky slepeným gólem v polovině druhé a poté i třetí třetiny Chodov, přišel ale hned v úvodních minutách o vážně zraněného Tadeáše Chrousta. Uvidíme, jak se s absencí mladého reprezentanta Billy Boys vyrovnají.

Klokani se zatím trápí. Útok na umístění v první čtyřce se zdá po prvních 5 zápasech jako sci-fi, Bohemians z nich totiž mají pouhé 4 body a jsou až na 9. místě. Svěřenci trenéra Jedličky ve čtvrtek v Poháru přejeli Traverzu Mukařov díky skvělé druhé třetině, první dvacetiminutovku ale prohráli 1:3. Právě přes lepší výkon v úvodním dějství může vést cesta ke třem bodům. Bohemians ho totiž v této sezoně extraligy vyhráli pouze jednou a hned z toho byla výhra nad Ostravou. Premiéru by v zápase měli mít nové bohemácké dresy.

MLADÁ BOLESLAV – BOHEMIANS, sobota 19:00

Ve velmi složité situaci se nachází Chodov. 2 body ztratil v Liberci a v uplynulém týdnu prohrál hned se dvěma konkurenty v boji o čelo – Vítkovicemi a Boleslaví. Trenér David Podhráský se se svým týmem více než po měsíci vrací před vlastní fanoušky. V hale na Jižním Městě, obklopené pro tuto lokalitu typickými panelovými domy, by měli být 3 body pro domácí povinností.

Pardubice po nepovedeném úvodu vybojovali z posledních dvou utkání 5 bodů. Speciální bude zápas pro ikonu Východočechů Martina Zozuláka, který ztrávil na Chodově několik skvělých sezon a zahrál si v jeho dresu i Superfinále. V týmu nedělního soupeře působil i zkušený obránce Adam Šťastný. Šokují Pardubice Jižní Město a oberou velkého favorita?

CHODOV – PARDUBICE, neděle 17:00

Spolehlivý výkon Karla Mrkose byl hlavním stavebním kamenem první extraligové výhry Vinohrad v historii. Právě na bývalého juniorského reprezentanta se bude tým SKV spoléhat i proti Brnu. Důležitá pro úspěch mužstva trenéra Pazdery bude i forma kapitána Jana Svobody a vrchního sokolího snipera Josefa Mareše.

Brněnští Buldoci se ale dva týdny starým úspěchem domácí letky určitě nenechají zastrašit. Z Cesty na jih sice žádné body nepřivezli, zanechali však velmi dobrý dojem a na předvedené hře mohou v dalších zápasech stavět. Otázkou je, nakolik partu kolem bratří Koutných přibrzdí nepříjemná dlouhá cesta v kombinaci s únavou z náročného brněnského derby s Hattrickem, které Buldoci odehráli ve čtvrtek v rámci Poháru ČP.

VINOHRADY – BRNO, neděle 17:00


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*