2. 11. 2011 Reprezentace (0) KOMENTÁŘŮ

Jakou formu mají reprezentanti? Ligové statistiky napovídají

 



Florbalová reprezentace se po dvou letech opět představí doma na turnaji seriálu Euro Floorball Tour. Nominace hráčů vypovídá o možná nejsilnějším složení, cílem národního týmu v Brně bude potvrdit vzestup českého florbalu i na reprezentačním fóru a navázat na klubové úspěchy z Poháru mistrů. S jakou přijíždějí formou jednotliví hráči výběru? Možná alespoň trochu napoví jejich aktuální statistiky.

I když je logické, že každý z hráčů má na hřišti úplně jinou úlohu, hodně prozradí i pohled na kanadské bodování. Ve velké formě letos hraje Matěj Jendrišák, který v dosavadních 8 ligových zápasech nastřílel 17 gólů. Pozadu ale nezůstává ani Vojtěch Skalík, který v dresu Rychenbergu patří mezi hlavní opory a v listině produktivity švýcarské ligy je na 2. místě. Pozadu nezůstává ani tradiční eso Aleš Zálesný, který po návratu z Warbergu našel opět pohodu v „domovském“ týmu Tigers Langnau. V české lize potvrzují kvalitu i Martin Tokoš, který hraje možná v životní formě, Petr Skácel, Tom Ondrušek nebo střešovické duo Martin Richter – Milan Fridrich. Svůj tradiční standard si drží i Martin Ostřanský, navzdory tomu, že jeho Malans před sezonou notně oslabili.

Na tu pravou formu zatím čekají Tomáš Sladký a Milan Tomašík. Oba možná doplácejí na to, že hrají o poznání kvalitnější soutěž ve Finsku a ve Švédsku. Nicméně Sladký byl zvyklý i v dresu Koovee na větší gólové příspěvky. Jeho role v sestavě se ale poněkud změnila. Milan Tomašík se zatím na prostředí v Dalenu stále adaptuje, v 7 ligových zápasech ještě neskóroval. Čekání na gól tak jistě rád prolomí na reprezentační akci.

Mezi zadáky si skvostnou fazonu pochvaluje Petr Kološ, který převzal ve Vítkovicích roli tvůrce hry a stejně jako Pavel Machala nebo Jan Jelínek se díky kvalitě v extralize prosazuje s lehkostí. Milan Garčar odehrál vynikající Pohár mistrů, v domácí lize ale trochu polevil. Jediným hráčem, který zatím nenavázal na loňskou střeleckou formu, je Petr Krzyžanek. Ranař z Ostravy zatím v novém ročníku extraligy ještě neskóroval.

Gólmanské duo David Rytych – Tomáš Kafka o svých kvalitách přesvědčilo už mnohokrát. Po vzájemném setkání na Poháru mistrů, který oba odchytali ve velkém stylu, si drží úroveň i v domácích ligách. Rytych z SSV Helsinky je podle statistik průběžně druhým nejlepším brankářem finské Salibandyliigy, střešovický Tomáš Kafka drží 5. příčku ve Fortuna extralize.

Přehled ligových statistik hráčů reprezentace v této sezoně:

Útočníci: (zápasy – KB – góly+asistence – trestné minuty)
Matěj Jendrišák (Chodov) 8 29 (17+12) 0
Vojtěch Skalík (Rychenberg) 9 25 (14+11) 4
Martin Tokoš (Vítkovice) 8 24 (13+11) 2
Petr Skácel (FBC Ostrava) 8 24 (4+20) 4
Aleš Zálesný (Langnau) 9 21 (9+12) 8
Tom Ondrušek (Tatran) 7 17 (10+7) 0
Martin Richter (Tatran) 7 15 (9+6) 2
Milan Fridrich (Tatran) 8 12 (8+4) 0
Daniel Šebek (Grünenmatt) 9 12 (5+7) 4
Martin Ostřanský (Malans) 8 11 (7+4) 0
Tomáš Sladký (Koovee) 8 4 (2+2) 4
Milan Tomašík (Dalen) 7 2 (0+2) 2

Obránci
Petr Kološ (Vítkovice) 8 16 (7+9) 0
Pavel Machala (FBC Ostrava) 8 11 (10+1) 8
Jan Jelínek (Vítkovice) 8 11 (3+8) 8
Tomáš Chrápek (Grünenmatt) 9 10 (6+4) 0
Milan Garčar (Tatran) 7 6 (3+3) 2
Petr Krzyžanek (FBC Ostrava) 8 5 (0+5) 4
Aleš Jakůbek (GC Cuyrych) 9 2 (1+1) 4
Pavel Brus (Nokian KrP) 8 1 (0+1) 2

Brankáři (zápasy – minuty – obdržené góly – úspěšnost % – průměr na zápas)
David Rytych (SSV Helsinky) 7 363 20 84,25 3,31
Tomáš Kafka (Tatran) 5 z. 300 19 81,9 3,80


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • pavel napsal:

    „Parádní“ analýza. Jen aby ty statistiky k něčemu byly. Jestli si dobře pamatuji tak na posledním Euro touru jsme dali asi tři branky a to ještě skorovali obránci 🙂

  • VS napsal:

    Škoda,že nám nemůžeš ukázat ty sám,jak je to jednoduché:))

    • pavel napsal:

      Já nic ukazovat nemusím, jsem věkově dávno za zenitem (pokud víš co to znamená ?). Pouze jsem konstatoval holý fakt.

  • OLEEEC napsal:

    Fridrich je největší dřevák … škoda ho, že je furt v tý reprezentaci

  • Clovek napsal:

    Miluju tyhle stery … 😀

  • Fiiha napsal:

    Co do florbaloveho umeni Frida nikdy nevynikal, nicmene jeho pritomnost v ceske lize je znatelna. Je to predevsim osobnost a jako centr u brany jeden z nejlepsich.

Napsat komentář

*