Pardubická radost Pardubická radost
29. 10. 2014 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Probuzení krále Zozuláka přineslo Pardubicím výhru v prodloužení

 



V televizním zápase měl dlouho gólově navrch hostující Liberec, nakonec si však odváží z Pardubic pouze jeden bod. O výhře svého týmu v prodloužení rozhodl pardubický ofenzivní král Martin Zozulák.

Domácí před skvělou návštěvou 628 diváků brzy vedli, ale dlouho se z náskoku neradovali. Do Vaníčkovi branky zapadla zacloněná střela bývalého hráče Liberce Lisy, hned vzápětí však šťastnou dorážkou vyrovnal Studený. Hosté strhli vedení na svoji stranu když odražený míč napálil do branky mladík Strombach a za půl minuty zvýšil díky důrazu před brankou Reymar.

V 27. minutě to už s Pardubicemi vypadalo hodně bledě. Valeš geniálně přihrál volnému Prokopu Ferdanovi, jenž neměl problém trefil odkrytou část branky. Liberec se poté uchýlil ke svému obvyklému zdržovacímu způsobu hry a nepouštěl Pardubice v čele se Zozulákem do výrazných šancí. Nakonec však Východočeši přece jen snížili. Skvělý pas Buriana do velkého brankoviště usměrnil za Vaníčka s velkým štěstím kapitán Brychta.

K závěrečnému náporu se Pardubice začali nadechovat po osmi minutách třetího dějství. Klucho nepustil domácí do šance jen díky faulu a Zozulák měl k dispozici trestné střílení. To mu sice Vaníček tygřím skokem zlikvidoval, zároveň se ale od této chvíle dostal pardubický ofenzivní lídr více do hry, což se Liberci stalo osudným.

Po snížení z jeho hole po rychlém protiútoku se totiž ještě vystupňoval tlak Pardubic na vyrovnání, které nakonec přišlo po nacvičeném signálu zásluhou Ďopana, jemuž přihrával opět Zozulák. V prodloužení si pak oba hráči své role tak trochu prohodili. Obránce Ďopan střílel a dorážka Zozuláka znamenala bod navíc pro domácí. Liberec alespoň uhájil sedmé místo v tabulce právě před svým dnešním soupeřem, který je díky zisku bonusového bodu osmý.


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*