Veronika Káčová (č. 3) slaví vítěznou branku do sítě Švýcarek.
1. 11. 2014 Reprezentace žen (1) KOMENTÁŘŮ

Juniorky slaví první výhru, se Švýcarkami rozhodla parádní standardka

 



Znovu se potvrdilo, že švýcarské juniorky jsou pro české vrstevnice ideálními soupeřkami. Dnes je porazily už poosmé po sobě, pro nový výběr Jiřího Uhra to je první výhra v soutěžním zápase. O triumfu 3:2 rozhodla necelé 4 minuty před koncem z povedené standardní situace Veronika Káčová.

Byly to přitom možná zbytečné nervy. Češky hodily za hlavu na nepovedený duel s Finskem (2:7) a do zápasu vešly úplně jinak. „Už proti Finkám jsme vyhrály poslední třetinu, nepovedla se nám akorát ta první (0:5)¸kdy pro nás byla hodně věcí nových. Ale od té doby už jsme nabraly sebevědomí,“ řekla jedna ze strůjkyň vítězství Karolína Vachušková.

Především ona se postarala o to, že Češky brzy vedly 2:0. Nejdřív v přesilovce nabila Magdaleně Pláškové a do první přestávky připravila gól i pro Danielu Frantíkovou. Před polovinou zápasu měly oba týmy výhodu trestného střílení, ale ani Lea Hofmann, ani Vachušková neuspěly.

Švýcarky pak přiblížila laciná chyba v komunikaci, kdy české juniorky v oslabení špatně vystřídaly a místo 4 byly chvilku na hřišti jen 2. V poslední desetiminutovce pak Nela Jiráková v početní výhodě trefila tyčku a tým to mohlo za chvíli znovu mrzet. Po brejku 2 na 1 vyrovnala do prázdné branky Nicole Mattle, Eliška Drbalová neměla v brance šanci.

Čeští trenéři na závěrečných 6 minut stáhli sestavu na 2 pětky a zvýšený tlak přinesl ovoce. Při volném úderu Švýcarky postavily zeď tak špatně, že si Vachušková mohla vybrat, koho ze 2 ideálně stojících a neobsazených spoluhráček svým pasem osloví. Vyhrála Veronika Káčová a ranou do šibenice odstartovala českou radost.

Vachušková jednala podle okamžité intuice. „Trochu mi Švýcarky připomněly nás včera, dělaly jsme si z toho srandu. Nejdřív jsem to chtěla nahrát, jak jsme stály ve 3 té bližší spoluhráčce, ale pak jsem viděla volnou Verču, říkala jsem si, že je tam docela ulice, že by to mohlo vyjít, tak jsem jí tam míček poslala a naštěstí to dala,“ radovala se. Tým pak přestál závěrečných 78 vteřin utkání v oslabení proti 6 Švýcarkám.

Výsledek:
Česko – Švýcarsko 3:2 (2:0, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 13. Plášková (Vachušková), 18. Frantíková (Vachušková), 57. Káčová (Vachušková) – 37. Kühne (Wieland), 53. Mattle (Kuster). Střely na branku: 20:16. Rozhodčí: Edin, Nilsson (obě Švéd.). Vyloučení: 4:3. Využití: 1:1. Diváci: 277. Nejlepší hráčky utkání: Karolína Vachušková – Vivien Kühne.
Česko: Drbalová – Jiráková, Nová, P. Havlíková, Köhlerová (50. Syslová), Kotzurová (41. Loudová), Syslová – Pekárková, I. Paloncyová (55. Pilíková), Plášková – Káčová, Frantíková, Vachušková – Matušková (41. Reindlová), L. Pilíková, Polívková (41. Vrbová). Trenéři: Jiří Uher, Lukáš Nesměrák a Karin Vavrečková.

Druhý dnešní výsledek:
Švédsko – Finsko 5:7 (2:2, 2:3, 1:2)

Tabulka:
1. Finsko 2 2 0 0 14:7 6
2. Švédsko 2 1 0 1 23:10 3
3. ČESKO 2 1 0 1 5:9 3
4. Švýcarsko 2 0 0 2 5:21 0


Autor: Pavel Křiklan



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*