1. 11. 2014 Reprezentace žen (4) KOMENTÁŘŮ

Švédky nastartovaly motor a nasázely Češkám 9 branek

 



Reprezentace žen nastoupila po vydřeném vítězství nad Švýcarskem ke svému druhému utkání, ve kterém vyzvala královny světového florbalu ze Švédska. Po aktivní 1. třetině nastartovaly Seveřanky svůj pověstný motor a nakonec na ukazateli skóre svítilo skóre 3:9 v český neprospěch.

První třetina, to byla úplně jiná káva, než na jakou jsou diváci v utkání českého a švédského výběru zvyklí. Domácí hráčky přestály několik šancí soupeřek a v 5. minutě šly do vedení zásluhou Elišky Krupnové. Následovalo několik zajímavých českých akcí a až po dalších 5 minutách srovnala Delgado.

Jenže hned na začátku druhé části bylo jasno, že se Švédky dostaly do své zápasové rovnováhy, ze které je bude hodně těžké sesadit. „Tak trochu jsme podráždily kobry bosou nohou. Je to tak, že i když jsou Švédky profesionálky, hrají na nějakých 70, 80%. A dát jim první gól, ještě když mají možnost si to po třetině probrat v kabině, od další části zapnou ten svůj stroj a už to jede,“ hodnotila po utkání obránkyně Martina Čapková.

Nicméně třetí perioda už opět přinesla mnohem lepší obrázek českého florbalu. Jistě, Švédky byly aktivnějším celkem, ale především druhá formace ve složení Iveta Hyršlová – Martina Řepková – Hana Sládečková dokázala soupeřkám několikrát zatopit a zásluhou Sládečkové také korigovat na konečných 3:9.

Výsledek:
Česko – Švédsko 3:9 (1:1, 1:6, 1:2)
Branky a nahrávky: 5. Krupnová (Enenkelová), 35. Urbánková (Vojáčková), 58. H. Sládečková (Hyršlová) – 10. Johansson Delgado (Wijk), 29. Johansson Delgado (Krantz), 22. Jakobsson (Hjörting), 39. Jakobsson (Wijk), 24. Larsson (Andreason), 24. Krantz (Jakobsson), 33. Varli (Eiremo), 41. Andreason (Wibron), 57. Eiremo (Mattsson). Střely na branku: 13:31. Rozhodčí: Kirjonen, Sirkka (oba Fin.). Vyloučení: 0:2. Bez využití Diváci: 534. Nejlepší hráčky utkání: Denisa Ratajová – Anna Jakobsson.
Česko: Ranochová – Ratajová, Leierová, Koníčková, Bachmaierová, Čapková, Theimerová – Enenkelová (9. – 18. a od 32. Vojáčková), Krupnová, Urbánková – Iveta Hyršlová, Řepková, H. Sládečková – Poláková, Z. Hubáčková (32. Kiecková), K. Paloncyová. Trenéři: Miroslav Janovský, Lenka Bartošová a Dušan Dudešek.

Švédsko: Hjörting – Ruthstrom, Wibron, Krantz, Rydfjäll, Tschöp, Bjuhr, Edberg – Larsson, Augustsson, Andreason – Johansson Delgado, Wijk, Jakobsson – Wickström, Mattsson, Varli – Eiremo, Helin. Trenéři: Andreas Lundmark a Asa Karlsson.

Foto: Martin Flousek – xflorbal.cz


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*