1. 11. 2014 Reprezentace žen (5) KOMENTÁŘŮ

Pokud chceme na mistrovství uspět, je třeba dostat maximálně 6 branek, ví Martina Čapková

 



Jako první česká florbalistka si zahrála ženskou SSL a s Morou na jaře dokonce vybojovala stříbro. Obránkyně Martina Čapková se v létě vrátila do Herbadentu a v sobotu poprvé od svého comebacku vyzvala Švédky na mezinárodní úrovni. Po prohře 3:9 se snažila hledat pozitiva, i když vyhlásila, že obrana se musí ještě zlepšit a dostat počet inkasovaných branek maximálně na 6.

Zápas s nejtěžším možným soupeřem si Čapková pochvalovala. „Užila jsem si utkání, i když to byla neskutečná dřina,“ vyznala se. „Všichni jsme měli velká očekávání, protože utkání proti Švédsku asi nejlépe ukáže, jak na tom jsme, jestli to, co děláme, bude fungovat,“ prozradila.

Utkání pro ni bylo specifické, ještě před pár měsíci s některými dnešními soupeřkami bojovala bok po boku v jednom týmu. „Osobně jsem tady měla 3 bývalé spoluhráčky, takže jsem po nich koukala, když jsem byla na hřišti. Věděla jsem, co budou dělat, takže mně to pomohlo,“ hodnotila přítomnost tria Larsson, Tschöp a Wijk.

Nicméně, nějaké předzápasové hecování třeba na Facebooku mezi hráčkami neproběhlo. „Nene, vůbec nic takového, k utkání jsme všechny přistoupily s obrovskou pokorou, věděly jsme, že budeme muset vypustit duši, abychom nedostaly podobný debakl jako v dubnu. Tam jsem třeba nebyla, ale taky už jsem od Švédek dostala 3:18, takže bych to nechtěla znovu zažít,“ řekla.

Prohra o 6 branek oním debaklem rozhodně není. „Nedá se považovat za neúspěch, ale 9 gólů je strašně moc. Pokud budeme chtít něco uhrát třeba na mistrovství, musíme se dostat na nějakých 6, možná 5 branek. Víc jim totiž nedáme,“ odhadla Čapková.

Foto: Martin Flousek – xflorbal.cz


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*