2. 11. 2014 Reprezentace - Muži (3) KOMENTÁŘŮ

Češi si spravili chuť výhrou nad Švýcary, o nulu se podělili oba brankáři

 



Třetí místo obsadí na turnaji EFT ve finské Hämeenlinně česká reprezentace. Švýcarsko porazili svěřenci Radima Cepka zejména díky obětavosti v obraně a skvělým výkonům obou brankářů 5:0. 

David Rytych ani Jan Barák, kteří si tentokrát rovnoměrně rozdělili porci zápasových minut, nepustili za svá záda ani jeden gól a společnými silami se tak postarali o první nulu v historii českého národního týmu v zápasech se soupeři z TOP 4. Trenér Radim Cepek tak bude mít se svými kolegy z realizačního týmu při nominaci na Mistrovství světa příjemné starosti. Kromě těchto dvou totiž bojuje o místo v brankářské dvojici i legendární Tomáš Kafka.

Ze včerejší prohry se Švédy se čeští florbalisté oklepali rychle a výrazně jim k tomu pomohla i minela švýcarské obrany. Ta namazala přímo před brankou stojícímu Patriku Suchánkovi, který otevřel skóre utkání.

Češi dobře bránili, měli mírnou převahu a ve 12. minutě odskočili do dvoubrankového vedení. Ke své oblíbené střele tahem se dostal Tom Ondrušek a propálil švýcarského gólmana. Do konce první třetiny se pak už hrálo víceméně v klidu, který narušila pouze potyčka Suchánka s Fankhauserem, po níž si oba hříšníci šli odpočinout na trestnou lavici.

Ve druhé třetině měli od začátku trochu víc ze hry Švýcaři. Šanci Riediho však skvěle zlikvidoval Rytych, při další nebezpečné situaci pak brankáři Boleslavi pomohlo břevno. Rady si hráči ze země helvétského kříže nevěděli následně ani s Barákem, který přišel do hry v polovině zápasu a podle otřepaného pravidla nedáš – dostaneš v závěru dvacetiminutovky udeřili Češi.

Na konci ukázkového rychlého protiútoku se dostal za obranu do nájezdu Jiří Curney a poradil si skvěle. Necelou minutu nato pak zasadil další ránu Švýcarům faulující Christoph Meier, po jehož zákroku na střílejícího Milana Tomašíka dali finští rozhodčí našim překvapivě možnost trestného střílení. Martin Zozulák potvrdil pověst kanonýra, brankáře Martina Hitze parádně vymýchal a zakončil přesně – 4:0.

Na Švýcarech bylo v posledním dějství vidět, že se snaží s výsledkem něco udělat, nebylo jim však přáno ani při Ondruškově vyloučení. Vítězství naopak pojistil trefou do šibenice Milan Tomašík. Češi si v obraně počínali velmi obětavě a když už se Švýcarům podařilo vystřelit, vychytal je obrovský Barák. Úřadující držitelé světového bronzu překvapivě ani v posledních minutách nezkusili powerplay a z nedělního zápasu odešli s nulou na kontě vstřelených gólů.

Pro Švýcary je konečný výsledek až příliš krutý. Ve hře byli vyrovnaným soupeřem, nedokázali však proměnit své šance. Češi si tak měsíc před startem Mistrovství světa připisují cennou výhru.

Česko – Švýcarsko 5:0 (2:0, 2:0, 1:0)
Branky: 4. Suchánek, 12. Ondrušek (Curney), 39. Curney (Deutsch), 40. Zozulák z TS, 48. Tomašík (Sladký). Rozhodčí: Tero Fordell – Lasse Vuola (oba Finsko). Vyloučení: 2:1. Využití: 0:0. Diváci: 148.

Sestava ČR
Rytych (31. Barák) – Suchánek, Veltšmíd, Podhráský, Deutsch, Pražan, Sýkora – Curney, Jendrišák, Ondrušek – Tokoš, Tomašík, Sladký – Zozulák, Mikeš, Dóža – Valeš, Tom. Chroust. Trenéři: Radim Cepek a Zdeněk Skružný.


Autor: Redakce Florbal.cz



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*