2. 11. 2014 Reprezentace žen (1) KOMENTÁŘŮ

Poctivá defenzivní práce přinesla ovoce, Češky v nájezdech skolily Finky!

 



Poslední vystoupení reprezentace žen na domácím turnaji série Euro Floorball Tour v Praze přineslo historicky třetí výhru českých reprezentantek nad Finskem. Seveřanky sice byly v utkání aktivnějším týmem, avšak díky výborné práci obrany v čele s brankářkou Lenkou Kubíčkovou skončilo utkání 4:4 po základní hrací době, v nájezdech pak byla jedinou úspěšnou střelkyní Tereza Urbánková.

Vstup do utkání se domácí reprezentaci nepovedl, v 7. minutě už prohrávala po trefách Lirkki a Luomaniemi 0:2. Češky se dostaly ke slovu až v přesilovce, kterou bezpečně proměnila Adéla Bočanová.

Prostřední třetina pokračovala v nastoleném trendu: Češky hrozily spíše z rychlých protiakcí, přesto byla jedinou úspěšnou střelkyní Eliška Krupnová, která tak srovnala na 2:2.

Na začátku poslední části vstřelily Finky 2 slepené branky a zdálo se, že o osudu utkání je rozhodnuto. České bojovnice ale nesložily zbraně, přestály další vlnu tlaku soupeřek a následně během jedné minuty vyrovnaly. Zvlášť parádní trefa Kristýny Bachmaierové pod břevno stála za to.

Euro Floorball Tour 2014 -  CZE vs FIN

Seveřanky se sice vzepjaly k závěrečnému náporu, nicméně když Elina Kujala neproměnila v posledních sekundách 2 obrovské šance, musely o vítězkách utkání rozhodnout samostatné nájezdy. V nich byla jedinou úspěšnou exekutorkou Tereza Urbánková, která rozhodla rychlou kličkou do forhendu.

Euro Floorball Tour 2014 -  CZE vs FIN

Hlavní kouč Miroslav Janovský se po utkání radoval. „Vítězství je pro mě podobně cenné jako to se Švýcarskem. Potřebovali jsme, aby nějaká výhra přišla, aby s tou chutí, která doteď byla, to bylo ještě okořeněné,“ usmíval se. „Aby hráčky viděly, že i když před sebou máme ještě spoustu práce, ta cesta po které jdeme, je správná,“ dodal.

Lodivod národního týmu mohl být spokojen také celkově. „Cítil jsem z holek před turnajem takové lehké napětí, bály se, že by to nemuselo výsledkově vůbec vyjít,“ prozradil. Nicméně zůstává nohama na zemi. „Výsledky nepřeceňuji, hlavně z hlediska výkonů, neboť jsme zhruba na 30% toho, kde bychom chtěli být na mistrovství, jedná se hlavně o florbalové věci,“ uzavřel.

Euro Floorball Tour 2014 -  CZE vs FIN

Během 14 měsíců tak odešly Finky ze vzájemného měření s Českem potřetí poraženy. Poprvé prohrály na loňském Polish Open a bez jednoho dne přesně před rokem podlehly na turnaji Euro Floorball Tour ve Švédsku 2:3.

Výsledek:
Česko – Finsko 5:4sn (1:2, 1:0, 2:2)

Branky a nahrávky: 11. A. Bočanová (Vojáčková), 35. Krupnová (Urbánková), 47. Řepková (H. Sládečková), 48. Bachmaierová (Vojáčková), rozh. nájezd Urbánková – 5. Lirkki (E. Kujala), 7. Luomaniemi (Rantala), 41. Pöllänen (Luomaniemi), 41. Sipiläinen (Rantala). Nájezdy: Urbánková +, Bachmaierová x, Leierová x – Klinga x, Suomela x, Pöllänen x. Střely na branku: 13:30. Rozhodčí: Edin, Nilsson (obě Švéd.). Vyloučení: 4:1. Využití: 1:0. Diváci: 350. Nejlepší hráčky utkání: Jana Vojáčková – Nina Rantala.
Česko: Kubíčková – Koníčková, Bachmaierová, Ratajová, Rybičková (32. Leierová), Iveta Hyršlová (32. Čapková), Theimerová – Enenkelová, Krupnová, Urbánková – Vojáčková, A. Bočanová, H. Sládečková – Řepková, Z. Hubáčková (32. Poláková), K. Paloncyová. Trenéři: Miroslav Janovský, Lenka Bartošová a Dušan Dudešek.
Finsko: Kokkonen – Karjalainen, Suominen, Ukkonen, Manninen, Lahtinen, Sipiläinen, Lampinen – Ella Alanko, Suomela, Pöllänen – E. Kujala, Lirkki, K. Kujala – Rantala, Luomaniemi, Eliisa Alanko – Niemelä, Klinga. Trenéři: Timo Suonpää a Markus Huhtimo.

Foto: Martin Flousek – xflorbal.cz


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*