Reprezentace po triumfu na dubnovém turnaji EFT v České Lípě.
5. 11. 2014 Reprezentace - Muži (7) KOMENTÁŘŮ

Reprezentace bude mít před MS soustředění v Praze. Otevře se na něm fanouškům

 



Žádná odlehlé a klidné místečko v Bystřici nad Pernštejnem, jak je u reprezentací už dlouhodobým zvykem. Národní tým mužů se koncem měsíce, krátce před světovým šampionátem v Göteborgu, sejde na soustředění rovnou v metropoli! Trenéři chtějí v Praze tým ukázat i fanouškům, v plánu je dokonce atraktivní duel s výběrem Čech.

Vedení národního celku nejdřív čeká 6. listopadu odevzdání širší nominace 30 jmen, z níž pak o 2 týdny později vzejde finální dvacítka. Ta se pak bude během posledního listopadového týdne společně chystat většinou v hale ve Střešovicích. Součástí toho budou i otevřené tréninky pro veřejnost a také 2 přípravné duely. „Jeden bude určený pro fanoušky, nastoupíme v něm v sobotu večer na Tatranu proti extraligovému výběru Čech,“ přibližuje jeden z trenérů výběru Zdeněk Skružný.

Reprezentaci se tak postaví celek složený z hráčů pražských klubů nejvyšší soutěže, Mladé Boleslavi, možná i Liberce a Pardubic. Povedou jej koučové Jiří Jakoubek (Tatran), David Podhráský (Chodov) a Jaroslav Berka (Sparta). „Jsme moc vděční extraligovým trenérům, kteří zvláštní akce národního týmu podporují. Za 2 roky, co jsme u týmu, se jejich vztah k reprezentaci otočil takřka o 180 stupňů,“ pochvaluje si Skružný.

Jeho tým bude během soustředění ubytován ve čtyřhvězdičkovém holešovickém hotelu Absolutum, čili kousek od centra. „Chceme zvolit jiný model než odvézt hráče někam do klidu. Teď je chceme hodit rovnou do plného provozu, mistrovství začne už soustředěním v Praze,“ vyhlašuje kouč.

A hráči takový krok vítají. „Vzhledem k tomu, že máme spoustu nováčků, je to dobře. Tým si bude zvykat na tlak daleko dřív než před zápasem s Norskem. Za mě je to správná volba,“ říká útočník Tom Ondrušek.


Autor: Pavel Křiklan



KOMENTÁŘE

  • Deagle napsal:

    Super tento krok od trenérského týmu vítám, hráči si aspoň zvyknou na působení ve velkém městě a adaptace v Göteborgu tak nebude pro ně problémem.

Napsat komentář

*