Anders Hellgård z Pixba si hlídá míček před Martinem Kostihou z Black Angels v loňském výborném finále Prague Masters kategorie nad 35 let.
6. 11. 2014 Turnaje (2) KOMENTÁŘŮ

Zítra startují Prague Masters, rekordní 9. ročník ozdobí Slovinci

 



Loni přijelo do Prahy hvězdné Pixbo napěchované legendami světového florbalu, letos pro změnu na tradiční listopadové Prague Masters zavane exotika. Mezi rekordními 66 kluby (loni jich bylo 63) z 10 zemí je poprvé v historii také zástupce Slovinska. Na 9. ročník turnaje, jenž je neoficiálním veteránským mistrovstvím Evropy, se těší tým Škofja Loka.

Původně se přihlásilo i Pixbo, jež loni v čele s Andersem Hellgårdem ovládlo kategorii nad 35 let. Jenže nakonec se slavní Švédové museli omluvit. „Hodně dlouho to řešili, ale mají kupu starostí, podílejí se na přípravách mistrovství světa…“ vysvětlil ředitel turnaje Martin Vaculík neúčast göteborského klubu, v jehož sídle se za měsíc sejde světová elita. „Ale bude tu jiný vynikající tým – Star Dust. A fanouškům bych doporučil, aby se jeho hráčům pozorně dívali na ruce,“ dodal odlehčeně v narážce na celek, za nějž se chystá jako tradičně nastoupit.

Rok florbalového cirkusu, jehož symboliku letos vtiskli pořadatelé všem svým 3 velkým podnikům, zakončí stylově turnaj, který je vedle samotného florbalu i o setkání těch, jež se neviděli někdy i spoustu let. A letošní program je tomu uzpůsoben. Místo tradičního zakončení v sobotu se tentokrát bude hrát až do neděle, a to právě proto, aby týmy neodjížděly ještě před hlavní party. Na ní řada celků chyběla, protože už mířila po turnaji domů.

Bude tak větší prostor na posezení u piva a sdílení životních zkušeností, obojí k Masters neodmyslitelně patří. „Vždycky se rád potkám se Slováky, s Nory, rok se nevidíme… Pokaždé se najde osobnost, která je zajímavá, vyměníme si novinky z ranku bafuňářů, zakladatelů, kteří se florbalu aktivně věnují i v pozdějším věku,“ těší se Vaculík.

Novinkou je vedle odehrání části turnaje v hale na Kotlářce (vedle tradičních dějišť na Hamru v Braníku a na Tatranu) také páteční warm up party v Hard Rock Café. V sobotu se účastníci obvyklého večírku na Lávce sice budou muset obejít bez oblíbeného vyhlašování, neboť finálový den bude turnaj teprve čekat, zato jim ale zahraje živá kapela. A revivalové rockové seskupení Strahov možná některé hráče a hráčky vrátí díky svému repertoáru zpátky do juniorských let. Což se před rozhodujícími zápasy vždycky hodí…


Autor: Pavel Křiklan



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*