Jan Jelínek a Tomáš Vávra Jan Jelínek a Tomáš Vávra
6. 11. 2014 Superliga (3) KOMENTÁŘŮ

Arbitráž podjatá nebyla, rozhodla ORK. O Jelínkovi se ale bude jednat znovu

 



Rekordní odstupné ve výši 175 tisíc za přestup Jana Jelínka z Vítkovic do Mladé Boleslavi bylo Arbitrážní komisí stanoveno chybně. Odvolací a revizní komise jej tedy zrušila a bude se znovu jednat. Šéf arbitráže ale podle ORK podjatý nebyl.

Rekordní suma, kterou Arbitráž vyřkla, tak není definitivní. A odvolání, které podal klub Billy Boy Florbal MB, bylo vyslyšeno. Případ se vrátí na stůl arbitráže a ta bude znovu vymýšlet cenu špičkového českého florbalisty. Nyní ale už nesmí používat srovnání s přestupem Petra Kološe.

„Jelikož se nejedná o částku určenou standardním přestupovým mechanismem (přestup, hostování či arbitráž) nelze na ni pohlížet jako za částku za přestup a nelze od ní odvozovat cenu hráčů,“ vysvětluje ve zprávě ORK její šéf Pavel Zahradníček.

Vítkovice okamžitě vydaly prohlášení, ve kterém vysvětlení ORK neakceptují. „To, jak ORK své rozhodnutí pojala, budí dojem, že za každou cenu chtěla na rozhodnutí „něco“ najít,“ tvrdí předseda správní rady Vítkovic Tomáš Krásný.

Případ se tak vrací znovu na stůl arbitráže a znovu o částce může rozhodovat Marcel Pudich, který byl zástupci Mladé Boleslavi, ale také střešovického Tatranu v případu přestupu Tomáše Vávry označen za podjatého.

Odvolací a revizní komise ale tento bod odvolání odmítla. „Na základě výpovědí arbitrů komise neshledala, že by chování pana Pudicha během rozhodování senátu vykazovalo prvky zaujatosti čí ovlivňování,“ stojí v protokolu. „Vazby na 1.SC Vítkovice nebo Chodov jsou podle ORK již staršího data, i samotný Arbitrážní řád v bodě 1.9. hovoří pouze o 3 leté lhůtě, kdy arbitr působil u jedné ze stran sporu,“ vysvětluje Pavel Zahradníček.

Částka 55 tisíc, kterou Chodov zaplatil Tatranu za Tomáše Vávru tak zůstává i po zamítnutém odvolání Střešovic v platnosti a Střešovice se nového jednání nedočkají. O Janu Jelínkovi se bude jednat znovu.

CELÝ PŘÍPAD SLEDUJEME

ŠÉF ARBITRÁŽE VYSVĚTLOVAL: JELÍNEK MUSÍ BÝT PŘECE DRAŽŠÍ NEŽ KOLOŠ

STŘET ZÁJMŮ? ARBITRÁŽ BYLA PODJATÁ, TVRDÍ BOLESLAV I TATRAN

PREZIDENT ČFBU KOMENTUJE ARBITRÁŽ, VÍTKOVICE TO DĚSÍ
Celé vyjádření, ve kterém se zástupci ČFbU vyjádřili k cenám odstupným za přestupy florbalistů, můžete najít v článku: JAKÉ JSOU REÁLNÉ CENY HRÁČŮ?

JELÍNEK 175, VÁVRA 55. PADL REKORD, TATRAN SE DIVÍ

JELÍNEK ZA 175 TISÍC KČ! STAL SE NEJDRAŽŠÍM HRÁČEM ARBITRÁŽE


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

  • MP napsal:

    Není pravda, že byla nesprávně stanovena částka, ORK se nelíbí zdůvodnění. Jeho jedna část je vázána na platbu za Petra Kološe. Na výpisu z účtu Vítkovic je však vidět jasný účel platby. ORK se tedy nelíbí zdůvodnění rozhodnutí AK, jak se může dozvědět čtenář, který vše dočte až do úplného konce.

Napsat komentář

*