Zuzana Halfarová na Poháru Mistrů
12. 11. 2014 Extraliga žen (1) KOMENTÁŘŮ

Halfarovou trápí zdravotní problémy. Proti Bohemians ale možná naskočím, říká

 



Zuzana Halfarová se vypracovala mezi pilíře obrany mistrovských Vítkovic, je i v kádru národního týmu. Jenže nedávný turnaj Euro Floorball Tour v Praze musela odříct, od Poháru mistryň ji totiž trápí zdravotní problémy, ze kterých se zatím nedokázala vyléčit. Utkání tak sleduje většinou v civilu, naposledy proti Židenicím už alespoň figurovala v zápise jako hráčka. Teď doufá, že si o víkendu možná chvíli zahraje proti Bohemians.

Potíže s imunitou má přitom delší dobu. „Už asi rok. Léčení jsem ale pořád odkládala, s tím, že to budu řešit po sezoně,“ popisuje. „V krku mi našli steptokoka a stafylokoka, to jsem tedy léčila a byla bez letní přípravy, do které jsem se zapojila až někdy v srpnu,“ rekapituluje.

Vyléčila se a odehrála stříbrný Pohár mistryň, jenže od té doby sleduje utkání jen ze střídačky, většinou v civilu. „Mám podezření na další nemoc, prozatím se naštěstí nepotvrdilo, ale ještě jsem objednaná na další vyšetření a odběry, které by měly proběhnout v prosinci,“ říká.

Z Curychu si totiž dovezla onemocnění, jehož hlavním faktorem je klíště. „Mělo se jednat o boreliózu, ve Švýcarsku mě totiž něco poštípalo, ale říkám, naštěstí se to zatím nepotvrdilo,“ je opatrná. „Jenže mi opět našli něco v krku, je to pro mě velké překvapení. Ale cítím se dobře, takže uvidíme.“

Aby toho nebylo málo, musela ještě skloubit florbal se studiem. „Studuji dálkově Univerzitu Palackého v Olomouci a vyučování probíhalo přes některé víkendy, ale už mám individuální plán, takže záleží na domluvě s pedagogy,“ popisuje své strasti.

Vítkovice teď navíc čekají 3 utkání v 8 dnech, včetně reprízy Superfinále s Herbadentem. „Možná naskočím na chvíli proti FbŠ, nicméně to ještě není jisté. Jsem objednaná na nějaká vyšetření a budeme to muset vyřešit s fyzioterapeuty a trenéry. Sama za sebe mohu říci, že se cítím dobře,“ dodává Halfarová, která zatím v extralize v této sezoně naskočila do jediného zápasu.

Foto: Flickr IFF


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*