Ondřej Mikeš. Foto: Martin Flousek, xflorbal.cz Ondřej Mikeš. Foto: Martin Flousek, xflorbal.cz
13. 11. 2014 Reprezentace - Muži (5) KOMENTÁŘŮ

Smůla v posledním střídání. Mikeš se zranil těsně před MS

 



Nešťastná chvilka, poslední střídání. Ondřej Mikeš si z turnaje Euro Floorball Tour ve finské Hämmeenlinně přivezl zranění kotníku. Centr elitní chodovské formace tak musel vynechat víkendové extraligové kolo zřejmě nebude ani na další 2 utkání. A mistrovství světa?

Bez Ondřeje Mikeše si reprezentační trenéři vlastně už národní tým ani neumějí představit. Chodovský forvard odehrál kompletní porci zápasů ve 2letém cyklu a nominace na mistrovství světa do Göteborgu se zdála jako téměř jistá věc.

Jenže přišlo to poslední střídání… „Bylo to 20 vteřin do konce, už jsem skoro běžel střídat. Pak ale, myslím, Michal Podhráský odehrál míček do rohu za naší bránou a šel jsem do souboje s jedním Švýcarem. Špatně jsem došlápl. Není to snad nic vážného. Lékaři mi ale doporučili 2 týdny bez florbalu,“ přibližuje Mikeš.

Možná i kvůli jeho absenci měl Chodov ztíženou pozici a v lize prohrál s Bohemians. Bez opory bude zřejmě muset Chodov odehrát i další 2 víkendové zápasy. „Ondřej nyní podstupuje léčbu v centru pohybové medicíny. V současné době předpokládáme léčbu ještě 7 nebo 8 dnů,“ říká trenér Chodova David Podhráský. „Podobné zranění má poprvé a nechceme nic uspěchat. Samozřejmě, hraje v tom roli i to, aby byl zcela fit pro reprezentaci, ale i on sám by rád hrál co nejdřív,“ dodává Podhráský.

Mikeš by se tedy měl vrátit do hry nejpozději 23. listopadu v pražském derby proti Tatranu a o další 3 dny později už se chce hlásit na reprezentačním soustředění. Když to půjde dobře, v Göteborgu by neměl chybět.


Autor: Tomáš Rambousek



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*